PRIMATUL BISERICII GRECIEI CĂTRE POLITICIENI: "LĂSAŢI BISERICA SĂ-ŞI VALORIFICE BOGĂŢIA ÎN FOLOSUL POPORULUI!"

Arhiepiscopul Ieronim al Atenei şi a toată Elada:

 „Lăsaţi Biserica să-şi valorifice bogăţia”

 

Vineri, 23 martie 2012

Să lase Biserica să-şi valorifice bogăţia pentru binele poporului elen, semnalează în declaraţia sa Arhiepiscopul Ieronim

După respingerea de ieri de către Ministrul Mediului, d-l G. Papakonstantinou, a amendamentului care permitea crearea unui parc fotovoltaic pe Muntele Penteliko, Arhiepiscopul a solicitat ca Biserica să fie tratată ca un susţinător al Statului şi nu ca un adversar.

Propune chiar ca nu numai Bisericii, ci şi altor domenii să li se permită să-şi folosească bogăţia – ca, de pildă, fondurile de asigurări – „pentru ca vârstnicii să poată ridica povara bătrâneţilor lor cu demnitate”.

Declaraţia în detaliu a Arhiepiscopului:

Pricinuieşte nedumerire şi mirare faptul că de fiecare dată când Sfânta Arhiepiscopie a Atenei şi în general Biserica Eladei încearcă să-şi valorifice legal bogăţia în folosul poporului elen care este greu încercat, apar brusc tot felul de obstacole înveşmântate în mantaua sensibilităţilor de orice gen din partea unor persoane a căror contribuţie şi solidaritate socială se limitează pur şi simplu la declaraţii zgomotoase, lacrimogene şi chipurile încărcate ideologic.

Nici poporul nostru, care a fost cufundat în sărăcie şi nesiguranţă, nu se alină cu cuvinte, nici nenumăratele instituţii bisericeşti cu caracter social, care sunt zilnic tot mai mult abandonate de purtarea de grijă a statului, nu se întreţin cu declaraţii, dar nici nevoile funcţionale ale Bisericii nu se rezolvă cu Molitfelnicul.

Sfânta Arhiepiscopie a Atenei şi Biserica Eladei, având conştiinţa responsabilităţii faţă de patrie şi cea a misiunii lor în momente extrem de critice pentru menţinerea coeziunii şi păcii sociale, insistă asupra hotărârii lor referitoare la valorificarea prin orice mod legal a bogăţiei lor. Şi vor să creadă că Statul va înţelege că ele susţinători în scop public şi nu colaboratori în aparenţă sau adversari.

Pe mai departe, Biserica noastră şi-ar dori să se dea posibilitatea şi altor domenii – ca, de pildă, Fondurile de Asigurări, pentru valorificarea bogăţiei lor, care până astăzi a fost tâlhărită, pentru ca vârstnicii noştri să-şi poată ridica povara bătrâneţilor lor cu demnitate.

 TRADUCERE: https://acvila30.ro, SURSA: ROMFEA.GR