Primirea icoanei „Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Triherusa” la Pireu

peiraios

Primirea icoanei „Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Triherusa” la Pireu

 

Joi, 24 octombrie 2013 

Autor: Sfânta Mitropolie de Pireu

 

Cu strălucire şi cinste oraşul Pireu a primit copia fidelă a sfintei icoane a „Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Triherusa”, care este păstrată în Sfânta Mănăstire Hilandari din Sfântul Munte Athos şi pe care a lucrat-o Ieromonahul Daniil din Sfânta Obşte a Daniileilor din Athos.

Icoana a fost întâmpinată de Înaltpreasfinţitul nostru Mitropolit de Pireu şi Faliros, kyr Serafim, în faţa Teatrului Municipal din Pireu în prezenţa unei mulţimi de oameni şi a autorităţilor politice şi, după o scurtă slujbă, s-a îndreptat cu fast spre biserica Sfinţilor Constantin şi Elena din Pireu, unde va rămâne pururi ca dovadă a prezenţei adevărate a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu ca ocrotitoare şi mijlocitoare a poporului din Pireu.

Cu prezenţa lor au cinstit manifestarea de întâmpinare a sfintei icoane primarul din Pireu, dl. Vasileios Mihaloliakos, viceguvernatorul regional, dl. Stefanos Hristou, care a cântat şi troparul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, precum şi parlamentarii Anastasios Nerantzis şi Panaiotis Melas.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright

DSC 1777

DSC 1782

DSC 1791

DSC 1796

DSC 1804

 Source: romafea.gr
%d blogeri au apreciat: