PRIVEGHERE ÎN CINSTEA SFINŢILOR APOSTOLI PETRU ŞI PAVEL DE LA MĂNĂSTIREA KARAKALU DIN SFÂNTUL MUNTE ATHOS

AICI  http://agiotokos-kappadokia.gr/2011/07/12/11-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85-1070/  PUTEŢI SĂ ASCULTAŢI O PRIVEGHERE ÎN CINSTEA SFINŢILOR APOSTOLI PETRU ŞI PAVEL DE LA MĂNĂSTIREA KARAKALU DIN SFÂNTUL MUNTE ATHOS.

[slideshow]

.

Manastirea Karakalu

Aceasta manastire se gaseste intre manastirile Marea Lavra si Iviron si are hramul Sf. Petru si Pavel. Biserica centrala dateaza din secolul XVI, pictura fiind executata in secolul al XVIII- lea. Manastirea are sapte paraclise, patru chilii in Careia(capital Muntelui Athos) si alte 14 chilii raspandite in imprejurimile manastirii. Primele atestari documnetare ale manastirii dateaza din secolul XI (1018). In secolul XVI este distrusa in totalitate de catre turci, fiind rectitorita tot in acelasi secol de catre domnitorul roman Petru Rares. Manastirea adaposteste un numar mare de icoane foarte valoroase, obiecte bisericesti si alte obiecte de patrimoniu. Biblioteca manastirii are 279 de manuscrise si un fond de carte de 2500 de volume. In prezent obstea manastirii numara 25 de monahi.

Un comentariu la „PRIVEGHERE ÎN CINSTEA SFINŢILOR APOSTOLI PETRU ŞI PAVEL DE LA MĂNĂSTIREA KARAKALU DIN SFÂNTUL MUNTE ATHOS

  1. Anton Ina

    Doamne Iisuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ne pe noi pacatosii,pentru SFINTII PETRU SI PAVEL AI TAI APOSTOLI si-ai nostri OCROTITORI!

Comentariile sunt închise.