PRIVEGHERE PENTRU SFÂNTUL PANTELIMON LA VATOPEDI – 2010 (Audio)

PRIVEGHERE PENTRU SFÂNTUL PANTELIMON LA VATOPEDI (Audio)

 

             DUMINICĂ, 8 AUGUST, A AVUT LOC ÎN SFÂNTA MĂNĂSTIRE VATOPEDI O PRIVEGHERE ÎN CINSTEA SFÂNTULUI PANTELIMON. LA PRIVEGHERE  A PARTICIPAT ŞI CORUL BIZANTIN DIN ORADEA (ROMÂNIA), CONDUS DE MIHAIL DRAGOŞ.
VOM POSTA CÂTEVA DOCUMENTE AUDIO DE LA ACEASTĂ PRIVEGHERE. LA VECERNIA MARE, PENTRU CĂ A FOST DUMINICĂ, NU S-A CÂNTAT „FERICIT BĂRBATUL…”, CI ANIXANDARELE PE GLASUL AL VIII-LEA, DE TEODOR FOKAEOS.

Sursa: http://vatopaidi.wordpress.com

3 comentarii la „PRIVEGHERE PENTRU SFÂNTUL PANTELIMON LA VATOPEDI – 2010 (Audio)”

  1. Inaltatoare glasuri divine!
    Slava Tie, Iisuse Hristoase, pentru puterea ce ai dat-o sfintilor Tai de a face minuni, de a vindeca bolnavi, de a ne izbavi din necazuri si nevoi!
    Sfantul Mare Mucenic Pantelimon, a carui priveghere s-a savarsit la Sfanta Manastire Vatopedi, nu le cerea celor vindecati de boli decat credinta in Iisus Hristos.
    ” Sfinte Mare Mucenice si tamaduitorule, Pantelimoase, tie iti varsam durerile noastre de multe feluri si tu fara intarziere, cu puterea ce o ai de la Dumnezeu, spre Care ne esti mijlocitor, auzind suspinuri inabusite in noapte, in zi, in pat de suferinta, in calatorii, fii celor ce se roaga tie, dupa nevoile fiecaruia: celor nelinistiti – linistitor, celor asupriti – aparator, celor in primejdii – izbavitor, celor invaluiti in pacate – scutitor, ratacitilor – indrumator, bolnavilor – deplin vindecator, orfanilor – tata, vaduvelor – parinte, sotilor – intaritor in casnicie, celor porniti cu rautate – imblanzitor, si ne intareste in fata necazurilor, caci suntem slabi si istoviti, Sfinte, si astfel, cu puterea ta, descatusati de amaraciunile noastre, sa petrecem in multumire, cantand lui Dumnezeu : Aliluia !”( Condacul al 13-lea din Acatistul Sfantului Mare Mucenic Pantelimon ).

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: