Protest împotriva barierelor de securitate la Biserica Sfântului Mormânt

Protest împotriva barierelor de securitate la Biserica Sfântului Mormânt

Arhiepiscopul ortodox Atallah Hanna a protestat împotriva deciziei autorităţilor israeliene de a restricţiona accesul pelerinilor în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim pentru a celebra sărbătoarea Învierii Domnului.

 “Este dreptul fiecărui creştin de a ajunge în Biserica Sfântului Mormânt fără niciun obstacol sau impediment”, a spus Hanna. “Pretextele de securitate sunt inacceptabile”, a adăugat el.

Anul trecut, de Paşti, autorităţile din Israel au organizat mai multe puncte de trecere spre Biserica Sfântului Mormânt şi au împiedicat intrarea la Liturghie a mai multor delegaţii oficiale, printre care şi una a Bisericii Copte din Egipt, pentru care şi-a şi cerut scuze ulterior.

Departamentul de Stat al Statelor Unite a făcut aceleaşi observaţii şi recomandări într-un raport din 2012, în care se arată necesitatea libertăţii de cult şi de credinţă pentru creştinii din Ţara Sfântă şi pentru pelerinii sosiţi în Ierusalim pentru sărbătoarea Învierii Domnului.
O declaraţie a tuturor Bisericilor Creştine din Ţara Sfântă cheamă la libertatea religioasă şi denunţă scenele de tratament brutal împotriva clericilor şi credincioşilor, care au fost bătuţi cu brutalitate şi li s-a interzis să intre în bisericile lor sub pretextul ordinii.
Există peste 200.000 de palestinieni creştini în Israel, Cisiordania şi Gaza şi peste un milion de palestinieni creştini în diaspora.

.

Sursa: DOXOLOGIA.ro

.

Un comentariu la „Protest împotriva barierelor de securitate la Biserica Sfântului Mormânt

  1. pr. Matei Vulcanescu

    Administratorii siteului „Pelerin Ortodox” sunteti sigur ca „epsicopul Hanna Alalbala Portocala” e ortodox????? Nu veteti ce blasfemie raspanditi? Acest „episcop” NU e ortodox e monofizit copt, egiptean. Inainte sa postati o stire de ce nu o treceti prin fitrul ratiunii? adica al Ortodoxiei????

Comentariile sunt închise.