Protosinghelul Ghervasie a trecut la Domnul

 

Protosinghelul Ghervasie a trecut la Domnul

*

Starețul Schitului Pocrov din județul Neamț, Părintele protosinghel Ghervasie Gheorghe, a trecut în această dimineață, la Domnul. Părintele avea 85 de ani și era de 35 de ani egumenul schitului.

După cum a mărturisit Părintele arhimandrit Timotei Aioanei, Mare ecleziarh al Catedralei Patriarhale și Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor, pentru Radio TRINITAS, Părintele Ghervasie este considerat al doilea ctitor al așezământului monahal, după Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin: „Protosinghelul Ghervasie Gheorghe a fost un monah cu foarte multe daruri. Cel mai important dintre toate mi se pare dăruirea și jertfelnicia pentru Casa lui Dumnezeu. Atunci când a ajuns egumen la Schitul Pocrov care se afla în ruină după ce trecuse prin perioada regimului comunist fără călugări, odată cu plecarea lor din mănăstire în urma decretului 410 din anul 1959, Protosinghelul Ghervasie Gheorghe a înjghebat o mică obște la Pocrov și a refăcut integral ctitoria Sfântului Ierarh Pahomie: chiliile au fost refăcute, s-a construit o gospodărie anexă, s-au refăcut gardurile. Astfel, tot ceea ce ține de vechiul schit al Mănăstirii Neamț, care a fost numit atât de frumos de către Sadoveanu, Poiana Raiului, unul dintre cele mai frumoase locuri a devenit o frumusețe și datorită strădaniei Protosinghelului Ghervasie Gheorghe”.

4 comentarii la „Protosinghelul Ghervasie a trecut la Domnul

  1. Pr. Nicodim Giurgiuveanu

    Inmormantarea va avea loc marti 26 martie la orele 10:00 in Schitul Pocrov

  2. alina pirlea

    Mergeam in fiecare vara cu mare drag la Parintele Ghervasie mare pacat,Dumnezeu sa-l aiba in paza si sa ne ocroteasca de acolo de sus.Dumnezeu sa-l ierte.

Comentariile sunt închise.