Acasă > BISERICA UCRAINEI, PATRIARHIA MOSCOVEI, VIDEO > Putin, Patriarhul Chiril şi Medvedev la Sfânta Mănăstire Noul Ierusalim (VIDEO + PHOTO)

Putin, Patriarhul Chiril şi Medvedev la Sfânta Mănăstire Noul Ierusalim (VIDEO + PHOTO)

ni

Putin, Patriarhul Chiril şi Medvedev la Sfânta Mănăstire Noul Ierusalim

Joi, 16 noiembrie 2017

 Autor: Emilios Polyghenis 

Sfânta Mănăstire stavropighială Noul Ierusalim din Istria, din apropiere de Moscova, a fost vizitată de Președintele Federaţiei Ruse, dl. Vladimir Putin; Patriarhul Moscovei, Sanctitatea Sa Chiril, și Prim-ministrul Federaţie Ruse, dl. Dimitri Medvedev.

Înalţii vizitatori au urmărit lucrările de restaurare și reconstrucție ale clădirilor mănăstirii, şi, în special, ale Catedralei Învierii.

Este de remarcat faptul că restaurarea mănăstirii se face cu sume provenite dintr-un fond special de caritate creat în 2008.

În această perioadă, până în prezent, au fost restaurate 29 din cele 31 de lucrări ale mănăstirii.

Menţionăm că la vizită a participat şi șeful mișcării publice „Alegerea ucraineană este un drept al poporului“, dl. Medvedciuk, care a cerut Președintelui Rusiei să sprijine propunerea unui schimb de prizonieri între Ucraina – Doneţk şi Lugansk, spunând că schimburile nu mai au loc deja de 14 luni.

„Cred că Biserica Ortodoxă mă va susține prin persoana Patriarhului Chiril, care s-a ocupat în mod repetat de această problemă”, a spus dl. Medvedciuk.

Întâistătătorul Bisericii Ruse, adresându-se şi el Președintelui Putin,

i-a cerut să contribuie la eliberarea soldaților ucraineni care sunt prizonieri  la Doneţk.

„Cunosc interesul dumneavoastră față de soarta acestor oameni. Mitropolitul Onufrie a făcut în mod repetat apel prin cereri personale, cerându-mi ca rolul Bisericii în aceste conflicte să fie întotdeauna determinant în dimensiunea umană, pentru că oamenii suferă și sunt victime ale acestui conflict dificil, de aceea cerem să ne sprijiniţi”, a adăugat Patriarhul Chiril.

Președintele Rusiei a apreciat pozitiv aceste propuneri subliniind că: „Voi face tot ce depinde de mine, voi contacta conducerea Republicii Doneţk și a Republicii Lugansk. Sper că ceea ce mi-ați propus se va realiza cât mai curând posibil”.

SURSA: FOTO & VIDEO http://www.patriarchia.ru/db/text/5061287.html ;

TEXT RO: http://acvila30.ro/

  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.