RADA SUPREMĂ A UCRAINEI A DECORAT MAGICIANUL CARE PICHETA LAVRA PECERSKA ÎN FAVOAREA SCHISMATICILOR LUI DUMENKO

Un magician și satanist a fost decorat cu Ordinul „Mândria și Gloria Ucrainei”. Imagine: UJO

Magicianul satanist Veliar a fost decorat cu Ordinul „Mândria și Gloria Ucrainei”.

Bohdan Orișcenko, cunoscut pe scară largă sub numele de „magicianul Veliar”, a fost distins cu ordinul „Mândria și Gloria Ucrainei” de către președintele parlamentului ucrainean Ruslan Stefanciuk. Veliar a anunțat despre premiul obținut pe pagina sa de Facebook.

În textul mesajului de felicitare, Stefanciuk i-a scris magicianului că poziția sa civică „îi dă încredere că țara noastră are un viitor”.

„Atât timp cât astfel de oameni trăiesc și muncesc, va exista națiunea ucraineană”, a spus Stefanciuk satanistului în mesajul său de felicitare.

Reamintim că magicianul Veliar organizează de multă vreme „acțiuni de proteste” lângă Lavra Peșterilor de la Kiev, încercând să-i alunge pe călugării Bisericii Ortodoxe Ucrainene din mănăstire. Pe 17 mai 2023, el a oficiat un rit blasfemiator: „slujba de înmormântare a Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei”.

Veliar și-a pus un „engolpion” în formă de pentagramă cu imaginea lui bafomet, iar pe cap – o „mitră” cu imaginea lui satan. În timpul „slujbei de înmormântare” a ars tămâie pe „sicriu” cu inscripția „încărcătura 200”. Veliar a citit și textul rugăciunii de dezlegare pe care preoții o citesc deasupra trupul răposatului, blasfemiator alterată cu blesteme obscene.

Activiștii lui Poroșenko, care îl asistau pe magician în costume ca „pseudo-episcopi”, „zombi” și altele, au lătrat, au cântat precum cocoșii și au plâns în mod prefăcut.

La finalul ceremoniei, magicianul Veliar a arătat spre Lavră și a declarat că monahii schismaticei Bisericii Ortodoxe a Ucrainei (BOaU) se vor ruga în aceste biserici.

UJO a scris mai devreme că „magicianul Veliar” a venit în Lavră pentru a face agitație în folosul schismaticei BOaU.