Război declarat ortodocșilor: Neo-păgânii din Grecia îngrozesc Mitropolia de Pireu

Război declarat ortodocșilor: Neo-păgânii din Grecia îngrozesc Mitropolia de Pireu

Mitropolitul-Serafim-de-Pireu-Grecia

Mitropolia de Pireu a Bisericii Ortodoxe a Greciei a lansat un apel special, ca urmare a intensificării neo-păgânismului.

In document ,se vorbeste despre „radicalizarea fără precedent a unor organizații neo-păgâne”, dintre care multe „au depășit nu doar decența, ci si legea.”

Prin intermediul unor pagini web, neo-paganii ii hulesc pe sfintii ortodocsi și pe Hristos si lanseaza amenințări la adresa preoților și credincioșilor ortodocși:

„Ei declară deschisa crearea de grupuri armate, din așa-numitii ‘războinici ai zeilor’, invitand la o revoltă armată de ‘eliberare a grecilor din sclavia creștina’”.

„Ei vorbesc despre râuri de sânge și de munți de cadavre… exprimandu-si intenția de a începe un ‘război sfânt de eliberare’, împotriva creștinilor ortodocși, care sunt numiti invadatori ocupanti ai teritoriului Greciei”.

Confirmarea faptului că neo-paganii nu au de gând să se limiteze la amenințări, este recenta arestare a membrilor radicali neo-păgâni din „Comando-ul E-urilor”, din orașul Kalamata. Neopaganii au pus explozibili la Monumentul ultimului împărat bizantin, Constantin Paleologul, în Sparta, și au vrut sa lanseze o serie de atacuri asupra birourilor guvernamentale, centrelor si organizatiilor culturale.

Arhiepiscopia de Pireu reamintește că neo-păgânii au atacat bisericile ortodoxe și au cerut poliției să asigure protecția credincioșilor ortodocși.

Neopăgânismul reinvie învățături păgâne antice și practici spirituale, sub forma unei noi manifestari religioase, informeaza site-ul lonews.ro.

Sursa: ganduridinierusalim.com