Recursul Mitropolitului Serafim de Pireu la Consiliul de Stat pentru anularea dreptului de construire a moscheii

 

Recursul Mitropolitului de Pireu

la Consiliul de Stat pentru anularea dreptului de construire a moscheii

 

Vineri, 5 aprilie 2013

Autor: Protothema.gr – 18.31

 

Anularea hotărârii guvernamentale pentru construcţia unei moschei musulmane (geamii islamice)la Eleona, Attika, a solicitat Plenului Consiliului de Stat Mitropolitul de Pireu, kyr Serafim.

După cum susţine Mitropolitul se încalcă articolul 13 din Constituţie, care stabileşte dreptul la libertatea de conştiinţă religioasă şi asta deoarece ca o condiţie prealabilă pentru construirea unei moschei trebuie să se investigheze mai întâi dacă funcţionarea ei va răni sau nu ordinea publică şi bunele moravuri ale locuitorilor din zona Votanikos. Însă aşa ceva nu s-a întâmplat, susţine kyr Serafim.

Avocatul Mitropolitului a pus problema naţională, dar şi problema degradării coeziunii societăţii.
La rândul său, avocatul Muftiului de Komotini a menţionat că Muftiul reprezintă mii de cetăţeni eleni musulmani şi a subliniat că este o obligaţie internaţională a ţării noastre să ridice moschei, iar avocatul pledant al Statului a subliniat că nu există spaţii de închinare pentru musulmanii care locuiesc permanent în ţara noastră şi care sunt nevoiţi să recurgă la spaţii improprii şi neîncăpătoare.

Plenul Consiliului de Stat este rezervat în emiterea hotărârii, însă se aşteaptă ca acesta caz să aibă continuitate, de vreme ce împotriva construirii geamiei – în afara Mitropolitului de Pireu –
s-au ridicat: Asociaţia Culturală pentru Înfrumuseţarea Naturală „Atena”, un profesor universitar, doi comandanţi ai Marinei de Război şi cinci locuitori din Votanikos.

Intervenţie pentru construirea geamiei a făcut muftiul de Komotini şi Muftia de Komotini.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.