Renumitul teolog catolic din Elveţia Gabriel (Bunge) a îmbrăţişat Ortodoxia

Renumitul teolog catolic din Elveţia Gabriel (Bunge) a îmbrăţişat Ortodoxia

Un eveniment deosebit de important a avut loc acum câteva zile în Rusia, şi anume în Sfânta Biserică a Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necăjiţi”.
La privegherea pe care a oficiat-o Întâistătătorul bisericii, Mitropolitul Ilarion de Volokamsk, în cinstea Maicii Domnului, a participat şi celebrul teolog elveţian, monahul Gabriel (Bunge).
De menţionat că monahul Gabriel a trăit peste 30 de ani ca pustnic în munţii Elveţiei.
Părintele Gabriel a îmbrăţişat Ortodoxia înainte de slujba din Sfânta Biserică a Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necăjiţi” din Moscova.
Adresându-se părintelui Gabriel, Mitropolitul Ilarion a subliniat: „Aţi fost romano-catolic, dar în adâncul inimii ortodox. Astăzi, înainte de priveghere, aţi îmbrăţişat Ortodoxia, care este consecinţa naturală a unui lung drum spiritual. Astăzi, înainte de a începe privegherea, aţi primit Ortodoxia, după cum era firesc”.
În continuare, după ce Mitropolitul Ilarion l-a felicitat pe părintele Gabriel, i-a oferit o icoană a Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necăjiţi”, pentru că biserica în care a primit Ortodoxia este dedicată Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.
În cele din urmă, Mitropolitul Kallistos Ware, referindu-se la Părintele Gabriel, a subliniat că „Patriarhia Ecumenică apreciază în mod deosebit lucrările teologice ale părintelui Gabriel şi şi-a exprimat speranţa că „crucea de creştin-ortodox, pe care acesta a ridicat-o, nu va fi prea grea pentru el”.

(traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, sursa: http://www.romfea.gr/component/content/article/13/5772–bunge-)

%d blogeri au apreciat: