Acasă > Alegeri de ierarhi, PATRIARHIA ALEXANDRIEI > Reorganizări şi alegeri în Patriarhia Alexandriei

Reorganizări şi alegeri în Patriarhia Alexandriei

ale copy

Reorganizări şi alegeri în Patriarhia Alexandriei

 

Marţi, 24 noiembrie 2015

 

Autor: Emilios Polyghenis

 

Se întruneşte astăzi, marţi, 24 noiembrie 2015, Sfântul şi Sfinţitul Sinod al Patriarhiei Alexandriei sub preşedinţia Papei şi Patriarhului Alexandriei, PF Teodor al II – lea.

Potrivit informaţiilor Romfea.gr, Sfântul Sinod a trecut la reorganizări.

Episcopul de Mozambic, PS Ioan, a primit titlul „de Zambia” după demisia Mitropolitului de Zambia, ÎPS Ioachim, şi după numirea lui în postul de Profesor la Seminarul Patriarhal „Sfântul Sion” de la Ierusalim.

De asemenea, Episcopul de Nubia, PS Narcis, a primit titlul de Episcop de Accra, în timp ce Episcopul de Accra, PS Sava, a devenit Episcop de Nubia.

Informaţiile relatează că Episcopul de Berenice, PS Hrisostom, este ales în Episcopia de Mozambic, în timp ce Episcop de Nyeri a devenit Episcopul de Nitria, PS Neofit.

Acelaşi informaţii spun că Arhim. Atanasie Akunda a fost ales Episcop de Kisumu, în timp ce Episcop de Nitria a fost ales Arhim. Nicodim Bulaxis.

Totodată, Mitropolitului de Kenya, ÎPS Macarie, i-a fost schimbată titulatura în aceea de Mitropolit de Nairobi, Ypertimos şi Exarh de Kenya.

În sfârşit, semnalăm că Mitropolitul de Leontopolis, ÎPS Gavriil, a fost promovat ca Gheron și Epitrop Patriarhal General al Patriarhiei Alexandriei.

Traducere: http://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ http://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea http://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.