Reprezentanți ai Bisericii Evanghelice din Germania, la Patriarhia Română

Reprezentanți ai Bisericii Evanghelice din Germania, la Patriarhia Română

 

Reprezentanți ai Bisericii Evanghelice din Germania, la Patriarhia Română

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române i-a primit, astăzi, 30 aprilie 2014, la Reședința Patriarhală, pe participanții la Consultația de evaluare a dialogului dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Evanghelică din Germania care are loc în perioada 29 aprilie – 2 mai la București.

În cadrul întâlnirii au fost menționate rezultatele colaborării din ultimele decenii între cele două Biserici, precum și modalități de aprofundare și diversificare a acesteia.

Patriarhul României a apreciat, în acest context, sprijinul pe care l-au primit comunitățile românești din diaspora din partea Bisericii Evanghelice și nu numai: „Am simțit că dialogul nu a fost doar unul teologic, ci a fost însoțit adesea de o ajutorare frățească, mai ales pentru mulți români ortodocși care se află în Germania. De asemenea, suntem bucuroși că am primit adesea burse pentru studenții noștri care au studiat la diferite facultăți de teologie din Germania. Nu uităm faptul că Dogmatica Părintelui Dumitru Stăniloae a fost tradusă de un lutheran, Hermann Pitters, din Sibiu, dar traducerea și publicarea au fost susținute din punct de vedere financiar de Biserica Evanghelică și de Biserica Romano – Catolică. A fost chiar o lucrare ecumenică și a fost prima traducere integrală într-o limbă străină. Vă mulțumim și suntem bucuroși că ați venit în aceste zile în România”.

În cadrul conferinței de evaluare a dialogului dintre cele două Biserici, care se desfășoară până vineri, vor fi luate în discuție rezultatele obținute în ultimii 15 ani și se vor stabili direcțiile de cooperare ulterioară. Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS Pastorul doctor Martin Illert, consilier bisericesc superior la Centrala Bisericii Evanghelice din Hanovra: „Am venit din partea Bisericii Evanghelice din Germania în fruntea unei delegații formată din patru membrii ca să evaluăm dialogul dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Evanghelică din Germania din ultimii 15 ani. Suntem onorați să ne aflăm aici, să vedem cum a evoluat acest dialog și ce a însemnat. Totodată, am fost foarte onorați să fim primiți de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. În primul rând, o să vorbim despre întâlnirile care au avut loc în ultimii 15 ani, pe parcursul cărora s-au discutat diferite aspecte ale Bisericii. De asemenea, o să avem în vedere și aspecte practice precum schimbul de burse și toate acestea în contextul mai larg al relațiilor dintre cele două Biserici”.

.

Sursa: BASILICA.ro

.

%d blogeri au apreciat: