Reuniune a clericilor şi credincioşilor arabi ortodocşi

Reuniune a clericilor şi credincioşilor arabi ortodocşi

 

Ierarhii arabi din Patriarhia Ierusalimului au lansat un apel către clerici şi credincioşi pentru o mai bună recunoaştere a arabilor ortodocşi.

 

Gravele probleme intervenite simultan în Palestina, la Mossul în Irak şi în Siria se suprapun peste situaţia cumplită a arabilor ortodocşi care, fără soluţie de peste 200 de ani, sunt obligaţi să-şi părăsească locurile natale.

Ierarhii ortodocşi arabi au arătat într-o reuniune a peste 700 de credincioşi ortodocşi că drepturile creştinilor arabi trebuie respectate.

Episcopul Atallah Hanna, precum şi mai mulţi arhimandriţi cunoscuţi din Patriarhia Ierusalimului au participat la această reuniune. În cuvântul său, ierarhul ortodox arab a calificat ca “discriminatorie” politica ierarhilor ortodocşi greci ai Patriarhiei Ierusalimului faţă de ierarhii şi credincioşii arabi.

“Obiectivul nostru este nu de a diviza, ci de a relansa Biserica Ortodoxă şi de a-i reda gloria de odinioară”, a afirmat ierarhul arab.

Arhimandritul Christofor Atallah a denunţat un plan orchestrat pentru alungarea creştinilor din Orientul Mijlociu, desfăşurat de musulmanii extremişti. Acum 100 de ani, Biserica Ortodoxă era prima Biserică şi cea mai influentă din ţară, acum comunitatea s-a diminuat drastic.

traducere şi adaptare: Iosif Agaton pentru doxologia.ro
sursa: http://www.orthodoxie.com