Revelion în Metsovo – perla montană a Greciei

Revelion în Metsovo – perla montană a Greciei

Incursiune in tinuturile aromanilor din Grecia de Nord!
Salonic-Meteora-Metsovo-Ioannina*-insula Corfu*-Vergina-cascada de la Edessa

Grecia este renumita pentru destinatiile ei estivale, pentru apa turcuoaz si plajele fermecatoare. Dar pentru iubitorii culturii elene, drumetiilor in natura si sporturilor de iarna, recomandam vizita frumoaselor sate si orasele montane care se mandresc cu o arhitectura traditionala bine pastrata si peisaje naturale nealterate.

Metsovo este un oras de munte cochet, cuibarit la poalele muntilor Pind. Atmosfera de aici reflecta spiritul independent al oamenilor care traiesc sus, pe inaltimile muntilor. Unii dintre acestia sunt nomazi vlahi sedentarizati, cu radacini culturale vechi de mii de ani. Cel mai mare grup este al Vlahilor, al carui nume are legatura cu provincia Valahia din Romania. Acestia erau pastori care duceau o existenta nomada, preumblandu-se prin Europa centrala, coborand pana in Balcani, calatorind oriunde puteau gasi pasuni bune pentru oile lor. “Capitala” vlahilor a fost dintotdeauna Metsovo, in apropiere de cea mai inalta trecatoare rutiera din Grecia, aflata pe drumul dintre Meteora, din Campia Tesaliei, si Ioanina, principalul oras din Epir. Se afla pe o ruta turistica interesanta, fiind statiune de schi pe timp de iarna si cautata de amatorii de drumetii pe timp de vara. Gastronomia locului are un caracter specific si este consistenta: branzeturi intepatoare din lapte de oaie, vanat, vinuri rosii pline de robustete, iar in oras vei gasi o multime de restaurante in care ai sansa sa degusti aceste specialitati. Produsele pot fi achizitionate din magazinele din oras, cei mai multi turisti considerandu-le suveniruri si cadouri pretioase pentru cei de acasa. Alte suveniruri reflecta grija pentru arte si mestesuguri caracteristice zonei, mai ales in privinta broderiilor, a argintariei si a sculpturii de toiege pastoresti.

 

Va propunem o excursie de 7 zile, in zona montana a Greciei, pentru a petrece Revelionul printre traditii si obiceiuri vlahe. Fie ca doriti sa va relaxati la poalele muntilor, sa descoperiti locuri noi si situri renumite, sa schiati si sa va distrati pe partie, porniti in calatorie cu entuziasm vizitand: Salonicul, situl arheologic din Vergina ce adaposteste mormintele regale macedonene, manastirile de la Meteora (al doilea centru monahal al tarii si leagan al ortodoxiei), Edessa ce impartaseste tuturor frumusetea minunatei sale cascade, orasul Ioanina si nu in ultimul rand, insula Corfu. Si pentru ca 2014 trebuie inceput cu multa voie buna si energie, ultima seara va invitam sa va rasfatati la centrul SPA al unui hotel de 4* din nordul Greciei. 

Agentia Kretan Tour, www.kretan.ro, a configurat un program inedit, relaxant si bogat in experiente culturale pentru iarna aceasta. Va invitam in calatorie!

Informatii la:
KRETAN TOUR
Agentie de turism

Str. Stirbei-Voda nr. 84,
Sect 1, Bucuresti

Tel/Fax: 021-3141978; 031-4011424
Mobil: 0745790530; 0724305254
E-mail: office@kretan.ro
Web-site: www.kretan.ro