Rugăciune împotriva necredinţei la Moscova. 65.000 de credincioşi au participat la slujbă

Rugăciune împotriva necredinţei la Moscova. 65.000 de credincioşi au participat la slujbă

*

*

65.000 de credinciosi ortodocsi s-au adunat la Catedrala Mantuitorului din Moscova, duminica, pentru o rugaciune la nivel national, in apararea credintei si impotirva profanarii obiectelor sacre, relateaza RIAN, citand autoritatile. Patriarhul Kirill, seful Bisericii Ortodoxe Ruse, le-a cerut credinciosilor sa ia parte la rugaciunea la nivel national, „pentru credinta noastra, Biserica noastra, obiectele noastre sacre si Patria noastra.”

Patriarhul Kirill a spus ca spera ca rugaciune la nivel national „va multiplica puterea noastra spirituala” pentru a lupta impotriva necredintei.

Episcopi si preoti, in frunte cu Patriarhul Kirill, s-au rugat, in afara catedralei, impreuna cu credinciosii Bisericii Ortodoxe, in fata obiectelor sacre , inclusiv a celor care au fost recent profanate de vandali.

Actele de vandalizare si profanare a bisericilor s-au inmultit in Rusia dupa ce un grup punk feminin a protestat fata de atotputernicul Putin, printr-o „rugaciune punk”, in februarie, langa altarul din Catedrala Mantuitorului.

Sursa: http://ortodoxia.md/stiri/14-stiri/6336-rugaciune-impotriva-necredintei-la-moscova-65000-de-credinciosi-au-participat-la-slujba

%d blogeri au apreciat: