REÎNCEPE MASCARADA SĂPTĂMÂNII ECUMENISTE ŞI PROFANAREA POMENIRII SFINŢILOR MĂRTURISITORI PRIN CEEA CE SE NUMEŞTE "RUGĂCIUNE PENTRU UNITATE ŞI COOPERARE PRACTICĂ ÎNTRE BISERICILE CREŞTINE"

REÎNCEPE MASCARADA SĂPTĂMÂNII ECUMENISTE

ŞI PROFANAREA POMENIRII SFINŢILOR MĂRTURISITORI

PRIN CEEA CE SE NUMEŞTE

„RUGĂCIUNE PENTRU UNITATE ŞI COOPERARE PRACTICĂ ÎNTRE BISERICILE CREŞTINE”

*

RUGĂCIUNE PENTRU UNITATE ŞI COOPERARE PRACTICĂ ÎNTRE BISERICILE CREŞTINE

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE ne informează:
În a treia săptămână a lunii ianuarie a fiecărui an (18 – 25 ianuarie), Bisericile creştine din întreaga lume organizează seri de rugăciune pentru unitatea creştină. Tema Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştină din anul 2012 este textul scripturistic „Nu toţi vom muri, dar toţi ne vom schimba” (I Corinteni 15, 51).

În Bucureşti, Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştină (18-25 ianuarie 2012) se va desfăşura după următorul program:
Miercuri, 18 ianuarie 2012, orele 17.00, la Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif din strada General Berthelot 19.
Joi, 19 ianuarie 2012, orele 17.00, la biserica greco-catolică Maica Domnului din stradaSirenelor 39;
Vineri, 20 ianuarie 2012, orele 17.00, la biserica reformată Calvineum din strada Luterană 13 bis;
Sâmbătă, 21 ianuarie 2012, orele 17.00, la biserica armeană Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din bulevardul Carol I, 43;
Duminică, 22 ianuarie 2012, fiecare Biserică va face rugăciuni pentru unitatea creştină în cadrul slujbelor obişnuite;
Luni, 23 ianuarie 2012, orele 17.00, la biserica evanghelică din strada Luterană 2;
Marţi, 24 ianuarie 2012, orele 17.00, la biserica anglicană din strada Arthur Verona 3;
Miercuri, 25 ianuarie, orele 16.00, la Catedrala patriarhală din Dealul Mitropoliei.
Sursa: Basilica.ro

18 comentarii la „REÎNCEPE MASCARADA SĂPTĂMÂNII ECUMENISTE ŞI PROFANAREA POMENIRII SFINŢILOR MĂRTURISITORI PRIN CEEA CE SE NUMEŞTE "RUGĂCIUNE PENTRU UNITATE ŞI COOPERARE PRACTICĂ ÎNTRE BISERICILE CREŞTINE"”

 1. DA, toţi ne vom schimba !!! Cu ajutorul Maicii Domnului şi a Sfintei Cruci, vom deveni toţi ORTODOCŞI CURAŢI! Altfel e vai de ei! Patriarh al României va fi altcineva!!! Asta dacă Daniel nu se spovedeşte curat şi să nu mai repete păcatele cu ereziile lui! Amin! Să fie această proorocie în numele Lui HRISTOS şi spre SLAVA LUI DUMNEZEU TATĂL! AMIN! ALILUIA! A venit vremea schimbării! Vrem schimbare, chiar dacă doare! Aşa nu se mai poate, FRAŢI ROMÂNI! JOS NONVALORILE şi falsurile! AMIN! ALILUIA!!!!

 2. Cine nu va asculta PROOROCIA ASTA, TREABA lui! Mila Domnului cu toţi! AMIN! ALILUIA! AMIN.

 3. NU ascultaţi un patriarh rătăcit! DE HRISTOS SĂ ASCULTAŢI! EL este ÎNVĂŢĂTORUL! NU vă bateţi joc de HRISTOS; căci veţi avea de suferit! AMIN! ALILUIA! Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Duhul Sfânt! Treime Sfântă, SLAVĂ ŢIE! Ce-mi va face mie omul? 🙂 DAR vai de cei care nu ascultă de HRISTOS, ci de lupi în blană de oi! Ce le va face lor HRISTOS…!!!

 4. Ce este gresit ca fiecare isi fac rugaciunea in felul lor in biserica lor si ceilalti asista. Adica nu e ca si cum ar sluji impreuna, eu daca vreau sa vad cum fac slujbele efectiv anglicanii trebuie sa asist la slujba lor si asista fara sa fac niciun compromis, asa si aici daca e o cunoastere reciproca a traditiilor ce este gresit?

 5. @daniel
  Care ‘daniel’ – ‘al din Deal (cu initiativa…) sau alt daniel (intr-adevar cu ‘d’ mic?!);
  – este GRESIT si para-gresit cu saptamana de ‘impreuna-rugaciune’,frate! Pe ce lume traiesti?!
  Pune mana pe canoane si, poate iti suna cunoscut „Un Domn, o Credinta, un Botez” sau „Intr-una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica” – unde, se refera la Unicitatea Bisericii al Carei Cap este Hristos, nu mai multi…nici ‘inlocuitori’, nici altceva…e-adevarat ca la Sf.Liturghie se invoca ‘unimea’ Credintei (nu ‘unirea’ alaturi de catolici, lutherani, baptisti, calvini si alte lighioane…); unimea Credintei se refera la autenticul ecumenism, adica la revenirea celorlalti la Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica (nu mai multe) care este ortodoxa – prin excelenta – neavand partasire lumina propovaduirii ei cu intunericul minciunii si-amestecarii intr-o babilonie de nedescris – cum au celelalte confesiuni cre(s)tine!

 6. Pur si simplu ma cheama Daniel.Ati zis de canoane si ati citat din Scriptura si din Crez, trecand peste asta cum afla celelalte confesiuni de ortodoxie? De la TV? Impreuna slujirea inseamna condamnata de canoane este atunci cand slujesc cel putin preoti de la 2 confesiuni la un altar, sau undeva dar cand ceilalti privesc care este problema.
  Oricum si dvs daca numiti pe oricine lighioana aveti o problema cu apartenta la biserica ortodoxa asa ca…
  Incapacitatea de a merge la esenta se vede din prima dvs. propozitie.

 7. @MAGDA
  Ati continuat in acelasi mod sa nu spuneti nimic. Daca vreti sa aduceti niste argumente solide la ceea ce sustineti sunt primul care vreau sa le aud,pana atunci cititi commenturile puse de Lucia si de dvs cu atentie si spunetimi daca pareti niste oameni normali ? Daca vreti sa faceti un lucru al bisericii trebuie sa fiti mai pregatiti decat atat.
  PS : Nu miati raspuns la intrebari!

 8. Daniele, nu iubesti Biserica intru adevăr – doar ti se oare ca iubesti Biserica – pentru ca daca ai iubi-o, ai păşii pe urmele Parintilor sfinti si indumnezeiti, care nu şi-au permis astfel de „diplomaţii” şi strategii periculoase de „convertire”…. Înapoi la Sfinţii Părinţi şi la sfinţii pomeniţi în aceste zile, care sunt repere luminoase şi veşnice de adevărată şi jertfelnică iubire faţă de Biserică şi faţă de întreaga lume ce zăcea în întunericul neştiinţei…

 9. Nerecunostinta ne coboara mai jos de necuvantatoare. Sa nu fim ca cei 9 leprosi! Sa fim recunoscători Bisericii noastre! Şi exemple de recunoştinţă să-i avem – pe cine? Pe sfinţi. Să iubim Biserica! Cât? Atât cât au iubit-o, de pildă, Sfântul Ignatie Teoforul, Cuviosul Antonie, Marele Atanasie, cei Trei Ierarhi, Sfântul Marcu Evghenicul şi toţi ceilalţi. Aceştia s-au luptat, au mărturisit, au devenit martiri, ca să rămână Biserica noastră nefalsificată şi neîntinată de erezii şi de schisme. Sfinţii, când rosteau cuvântul „Biserică” plângeau; cât de mare era dragostea lor. Te iubesc, Biserica mea! – spuneau. Aşa să o iubim şi noi, ca să ne mântuim si sa fim si lumina mântuielnică pentru eterodocşi.

 10. Sfinte Mare Antonie,Preacuviosule Far de Lumina al lui Dumnezeu ales,mangaierea celor necajiti de vicleniile uratorilor de bine,alina tulburarea ce-a cuprins pana si Biserica noastra si ADU LUMINAREA ADEVARATA TUTUROR SI NECUNOSCATORILOR STIINTA SI TEAMA DE DREAPTA JUDECATA,pana nu va fi prea tarziu,spre slava lui Dumnezeu Celui Treimic inchinat si marit pururea! Amin!

 11. Haideti va rog sa facem ceea ce a zis marele Vasile. Sa ne rugam cu eterodocsii din Psaltire!
  Si va mai rog ceva spunetimi un singur lucru, concret care il inteprindeti dvs ca si crestini in luminarea eterodocsilor.

  PS: argumente sanatoase nu ati adus cu privire la asistarea unor ierarhi de-ai nostri la slujbe la alte confesiuni si invers, doar clisee…daca le aveti o sa mai intru pe aici sa ma uit!

 12. Si inca ceva, iertare, daca cineva zice mai sus ca patriarhul este ratacit si nimeni dintre administratorii site-ului nu i-a atitudine inseamna ca sunt de acord cu lucru asta. Si daca da sa nare ce sa mai caute in biserica in care e pomenit patriarhul pe care -aradoxal- o apara si o injunghie in acelasi timp.

 13. Marele Vasile n-a zis aşa ceva! Nici tu nu nu poti sa pui asa ceva in gura Marelui Vasile.
  Cel mai tare si imbatabil argument impotriva asistarii reciproce la slujbe este Sfanta Predanie a Bisericii Universale Ortodoxe, fata de care ierarhii ecumenisti tind sa se desparta prin asemenea gesturi. Au rezolvat toate problemele din eparhiile lor, incat au timp de asa ceva?
  Ce fac eu pentru luminarea eterodocsilor? Daca tot intrebi – sa mi se ingaduie putina nebunie ca Marelui Pavel, nu ca sa ma laud, ci ca sa-ti inchid gura, spre luminarea intunericului – bat in usile eterodocsilor, ca sa discut pe marginea Bibliei şi să-i readuc la Ortodoxie, dar nu asist la slujbele lor, nici îi chem la slujbele noastre, îi învit la diaolog,

 14. Nu e clar daca cel de mai sus spune ca Patriarhul DANIEL este rătăcit… Niciun ierarh şi niciun om nu e infailibil şi tocmai de aceea trebuie să fim „επομενοι τοις Αγιοις Πατρασιν” („Următori Sfinţilor Părinţi”), cum se exprimă cei 630 de Sfinţi Părinţi de la Sinodul IV Ecumenic de la Calcedon.
  Să nu uităm că Patriarhul Daniel – alături de alţi ierarhi – a fost mustrat de Mitropolitul Serafim de Pireu pentru ecumenismele sincretiste pe care le girează cu prezenţa sa sau prin reprezentanţi. Deci. să stăm bine! Să privim cu frică! Să luăm aminte!

 15. Recititi http://acvila30.ro/2011/09/30/mitropolitul-serafim-de-pireu-doar-sangele-muceniciei-poate-spala-rusinea-si-caderea-patriarhului-daniel-si-a-episcopilor-participanti-la-intalnirea-pacii-de-la-munchen-11-13-septembrie-2/ „O întâlnire interesantă a reprezentanţilor bisericilor şi ai religiilor, a politicienilor, a dascălilor academicieni şi a unor distinşi membri ai diferitelor sectoare sociale a avut loc la München, în Bavaria”. Responsabilitatea organizării a avut-o comunitatea „Saint Egidio”, mişcare care a început din 1986 la Assissi, în Italia, când precedentul „ighemon” al Vaticanului – din punct de vedere canonic inexistent – Ioan Paul al II – lea, a convocat o întâlnire mondială a liderilor religioşi, pentru a se ruga pentru „pace”. Invitat la întâlnirea de la München a fost Preasfinţitul Mitropolit de Ahaia, kir Athanasios, Directorul Biroului Reprezentanţei Bisericii Eladei în UE, Preafericitul Patriarh al României, kir Daniel, ……. Încălcarea nedisimulată, evidentă şi demonstrabilă a Dumnezeieştilor şi Sfintelor Canoane ale Bisericii celei Una, Sfinte, Universale şi Apostolice a lui Hristos constituie pentru cei de mai sus o ruşine şi o cădere pe care doar sângele muceniciei poate să o spele, pentru că în cunoştinţă de cauză şi în mod conştient trădează şi dispreţuiesc cuvântul Întemeietorului şi Mântuitorului lumii: „Cel ce nu cinsteşte pe Fiul, nu cinsteşte pe Tatăl care L-a trimis” (Ioan 5: 23).

 16. PS: Cunoasterea reciproca a traditiilor se poate face astazi – in era internetului – prin documentare audio-vizuale. ASISTENŢA E VECINĂ CU LEGITIMAREA ŞI ACCEPTAREA ECLESIOLOGIEI LOR; CEEA CE E FOARTE GRAV ŞI PENTRU UNII ŞI PENTRU ALŢII.

 17. DOAMNE AJUTA cu pace si buna luminare!

  Înfricoşata vedenie a Sfântului Antonie despre eretici: catâri necuvântători în jurul Sfintei Mese:

  „Este cu adevărat înfricoşată vedenia avută de Sfântul Antonie pentru ereticii aflaţi în bisericile dreptslăvitoare. Această vedenie ilustrează şi explică sugestiv pricinile pentru care Sfinţii Părinţi opresc cu canoane soborniceşti intrarea ereticilor în sfinţitele locuri, participarea lor la slujbe şi liturghii, rugăciunea împreună şi închinarea împreună cu dreptslăvitorii. Ereticii, care nu primesc învăţăturile Bisericii, ale Apostolilor şi Sfinţilor, sunt înrâuriţi de draci şi de tatăl lor, Diavolul, spre a-şi propovădui vederile rătăcite. Pentru aceasta, învăţătura lor e „stearpă, neînţelegătoare şi a minţii celei nedrepte, precum este necuvântarea catârilor”

  Sfântul Antonie s’a cutremurat şi s’a înspăimântat când Dumnezeu i-a îngăduit să vadă arienii în jurul Sfintei Mese ca nişte catâri, lovindu-o şi pângărindu-o. Atât de mare era necazul şi tristeţea sa, încât a început să plângă, la fel ca şi mulţi alţi credincioşi de astăzi, mâhniţi şi înlăcrimaţi la vederea ereticului papă intrând şi pângărind biserica Sfântului Gheorghe din Fanar, acelaşi Sfânt pe care Vaticanul l-a abolit…

  Sântem siguri că dacă patriarhii, arhiepiscopii şi episcopii ar citi şi afla despre vedenia Sfântului Antonie – bineînţeles, ca nişte dreptslăvitori care cinstesc şi urmează pe mai departe viaţa şi predania Sfinţilor – vor înceta primirile şi vizitele reciproce, săptămânile de rugăciune împreună şi trimiterea reprezentanţilor lor la sărbătorile anuale. Altfel, şi ei se vor face părtaşi în înfricoşata vedenie a Sfântului Antonie.”

  Domnul fie cu noi si nimeni impotriva!

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: