Rugăciunea pentru Unitatea Creştinilor, în Bucureşti

Rugăciunea pentru Unitatea Creştinilor, în Bucureşti

 

 

La Biserica Evanghelică din Bucureşti a continuat Rugăciunea pentru Unitatea Creştinilor. La rugăciune au participat reprezentanţii Bisericilor creştine din Bucureşti, iar din partea Bisericii Ortodoxe Române a asistat Preasfinţitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, informează „Ziarul Lumina”.

Seara de rugăciune a fost deschisă de Episcopul-vicar Daniel Zikeli, reprezentantul Bisericii Evanghelice-Luterane din Bucureşti, care şi-a exprimat bucuria prezenţei tuturor reprezentanţilor şi credincioşilor Bisericilor creştine din Bucureşti.

‘Faptul că suntem aici împreună ne face o deosebită onoare, iar această prezenţă este o dovadă vie a convieţuirii şi a trăirii noastre creştine. Această rugăciune comună este o expresie a unităţii Trupului lui Hristos, alături de toate eforturile şi mărturiile Bisericilor pentru ca lumea să creadă, cum spune Domnul nostru. Împreună căutăm răspunsuri creştine la provocările timpului în care trăim şi această strădanie comună este, cu siguranţă, bineplăcută lui Dumnezeu şi binecuvântată’, a spus Episcopul-vicar Daniel Zikeli.

După Rugăciunea pentru Unitatea Creştinilor, Preasfinţitul Ciprian Câmpineanul a arătat că prin această rugăciune se doreşte punerea în aplicare a dorinţei Mântuitorului Iisus Hristos ca ‘toţi să fie una’. ‘Când şi cum se va realiza acest deziderat, această dorinţă a Mântuitorului şi a noastră numai Dumnezeu ştie, pentru că unitatea Bisericii văzute în lume va fi un dar al Duhului Sfânt. Ce putem face noi este să ne rugăm şi să împlinim poruncile Mântuitorului Iisus Hristos’, a evidenţiat Preasfinţitul Ciprian.

Preasfinţia Sa a subliniat faptul că, deşi există anumite diferenţe confesionale în ceea ce priveşte înţelegerea şi interpretarea cuvântului lui Dumnezeu care a dus la anumite separaţii între creştini, totuşi, oricine, indiferent că aparţine vreunei Biserici creştine sau vreunei alte religii, poate să înţeleagă porunca iubirii Mântuitorului Iisus Hristos. ‘Să medităm cu mai multă luare aminte şi responsabilitate la mesajul Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos, cu atât mai mult în aceste vremuri în care omul contemporan se comportă din ce în ce mai mult făcând abstracţie de prezenţa lui Dumnezeu în lume’, a mai spus PS Ciprian Câmpineanul.

 

Sursa:  basilica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: