Rusia restricționează adopția de copii în țările ce permit „căsătoriile” între persoane de același sex

Rusia restricționează adopția de copii în țările ce permit „căsătoriile” între persoane de același sex

 

Potrivit documentului „pot adopta adulți de ambele sexe, cu excepția indivizilor căsătoriți cu indivizi de același sex ale căror legături civile sunt recunoscute drept căsătorii și înregistrate în conformitate cu legislația unui stat în care aceste căsătorii sunt legale, precum și a indivizilor care sunt cetățeni ai statului menționat, dar care nu sunt căsătoriți.”

 

Potrivit Interfax, Primul Ministru al Federației Ruse, Dimitri Medvedev a semnat un decret prin care se interzice adopția copiilor din Rusia de către cuplurile de același sex din alte țări.

Potrivit documentului „pot adopta adulți de ambele sexe, cu excepția indivizilor căsătoriți cu indivizi de același sex ale căror legături civile sunt recunoscute drept căsătorii și înregistrate în conformitate cu legislația unui stat în care aceste căsătorii sunt legale, precum și a indivizilor care sunt cetățeni ai statului menționat dar care nu sunt căsătoriți.”

În viziunea autorului acestei inițiative, decretul va dezvolta în continuare procedura trimiterii de copii care nu beneficiază de îngrijiri parentale pentru a fi crescuți de cetățeni ai Federației Ruse și cetățeni străini și să asigure protecția drepturilor și intereselor acestor copii.

Mai mult decât atât, perioada de pregătire și problema deciziei dacă un solicitant poate sau nu să adopte s-a redus de la 20 la 15 de zile.

Potrivit noilor reglementări, cei care doresc să adopte un copil nu mai sunt obligați să aducă un certificat de conformitate al locuinței împreună cu codurile sanitare și tehnice.

Pe 3 iulie anul trecut, Vladimir Putin a semnat o lege federală care interzicea adopția orfanilor de către cupluri formate din persoane de același sex.

Această măsură are ca scop garantarea unei educații armonioase și adecvate a copiilor în cadrul familiilor adoptive, precum și păzirea stării de spirit și a conștiinței împotriva unor astfel de posibile influențe nedorite precum impunerea nefirească a unui comportament sexual non-tradițional,și dezvoltarea de complexe, suferință psihică și stres, care, potrivit studiilor psihologilor, sunt adesea experimentate de copiii crescuți de părinți de același sex.

Biserica a aprobat interdicția introdusă. „Decizia de a proteja copiii ruși împotriva unor astfel de experimente este alegerea statului nostru și a societății noastre. Aceștia au dreptul să facă această alegere și nu se află sub dictatura nimănui”, a declarat Vladimir Legoida, șeful Departamentului de Informații al Sinodului. În opinia sa, schimbările complexe în legislația Federației Ruse, care vizează promovarea drepturilor copilului sunt rezultatul unei necesități mai vechi.

traducere şi adaptare: Lucian Filip pentru doxologia.ro
sursa: www.pravoslavie.ru 
%d blogeri au apreciat: