S-A ÎNTRUNIT LA VIENA COMISIA MIXTĂ DE DIALOG DINTRE ORTODOCŞI ŞI CATOLICI

S-A ÎNTRUNIT LA VIENA COMISIA MIXTĂ DE DIALOG DINTRE ORTODOCŞI ŞI CATOLICI

Miercuri, 22 septembrie 2010, la Viena a început şedinţa Comisiei Mixte Internaţionale de Dialog Teologic dintre ortodocşi şi romano-catolici, care este găzduită de cardinalul Christoph Schönborn.
Copreşedinţi ai Comisie Mixte sunt ÎPS Ioannis Mitropolit de Pergam (Patriarhia Ecumenică) şi Preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, arhiepiscopul Kurt Kotch.
Înainte de începerea lucrărilor, participanţii au fost salutaţi de arhiepiscopul Vienei, cardinalul Christoph Schönborn şi de Mitropolitul ortodox al Vienei Mihail.
Prima zi a şedinţelor a fost dedicată metodologiei lucrării ulterioare pe tema ”Primatul Episcopului Romei în primul mileniu”.
Participanţii au schimbat opinii referitoare la statutul pe care trebuie să-l aibă textul respectiv, care parţial a fost examinat în cadrul întâlnirii anterioare a Comisiei.
În seara zilei de 22 septembrie, Primarul Vienei Mihael Hoipl a oferit un dineu oficial în onoarea participanţilor.
Lucrările Comisiei Mixte de Dialog Teologic dintre Biserica Ortodoxă şi cea romano-catolică vor continua până duminică, 26 septembrie.
În sfârşit, la întâlnire participă 20 de membri din partea „Bisericii” romano-catolice, iar cu excepţia Patriarhiei Bulgariei, sunt reprezentate toate Bisericile Ortodoxe: Patriarhia Ecumenică, Patriarhia Alexandriei, Patriarhia Antiohiei, Patriarhia Ierusalimului, Patriarhia Moscovei, Patriarhia Serbiei, Patriarhia României, Patriarhia Georgiei, Biserica Ciprului, Biserica Eladei, Biserica Poloniei, Biserica Albaniei şi Biserica Cehiei şi Slovaciei.

sursa: romfea.gr

Un comentariu la „S-A ÎNTRUNIT LA VIENA COMISIA MIXTĂ DE DIALOG DINTRE ORTODOCŞI ŞI CATOLICI

 1. Caliopie

  Dumnezeu sa ne pazeasca si pe acesti reprezentanti ortodocsi sa-i intelepteasca!
  Sa avem nadejde ca vor face ceea ce au facut Parintii nostri,Sfintii,Mucenicii si Marturistorii DrepteiCredinte-Ortodoxe,pentru a ramane pe mai departe,neintinata, nesubjugata…(sub papucul papei?)
  Reprezentantii Bisericii noastre,sa-si aminteasca de jertfele mari de viata,si de curajosii marturisitori si aparatori ai Bisericii,Mostenirea de la Hristos, curata,pana in ziua de azi,sa rasune si numele lor ca DREPTMARTURISITORI SI APARORII AI ORTODOXIEI,NICIDECUM TRADATORI!
  ASA SA II AJUTE DUMNEZEU!
  Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh,acum si pururea,in veci de veci.Amin!

Comentariile sunt închise.