Sărbătorirea zilei onomastice a Patriarhului României

Sărbătorirea zilei onomastice a Patriarhului României


Marți, 17 decembrie 2013, în ziua de prăznuire a Sfântului Proroc Daniel, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel îşi sărbătoreşte ziua onomastică.

Cu acest prilej, de la orele 9.00, Patriarhul României va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala patriarhală, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi. Sfânta Liturghie va fi urmată de la orele 11.30 de o slujbă de Te-Deum în semn de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru ocrotirea şi ajutorul dăruit Preafericirii Sale în slujirea Bisericii Ortodoxe Române şi a poporului român.

În continuare, de la orele 12.30, în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, va avea loc un scurt concert de colinde, susținut de colindători din județul Hunedoara şi județul Suceava, la care vor participa ierarhi, personalități ale vieții publice românești, membrii Permanențelor Consiliului Naţional Bisericesc şi Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, părinții protopopi de la cele nouă protopopiate din Bucureşti, Prahova şi Ilfov, profesori de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul şi de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Bucureşti, preoți şi credincioși.

La sfârșitul acestui moment aniversar, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oferi tuturor celor prezenți Pastorala de Crăciun – 2013: Nașterea Domnului, bucuria cerului şi a pământului.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române