Scrisoarea Mitropolitului de Lugansk către Patriarhul Ecumenic

lougkansk

Scrisoarea Mitropolitului de Lugansk către Patriarhul Ecumenic

 

Marţi, 19 iulie 2016

 

O scrisoare către Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, a trimis Preşedintele Departamentului de Relaţii Externe al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Mitropolitul de Lugansk, ÎPS Mitrofan.

ÎPS Mitrofan a trimis o scrisoare cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o Arhiepiscopul de Winnipeg şi Mitropolit de Canada – Gheorghe (Patriarhia Ecumenică pentru ucrainenii din Canada) cu Patriarhul schismatic Filaret a aşa-numitei „Patriarhii a Kievului”.

Menţionăm că întâlnirea în discuţie a avut loc joi, 14 iulie 2016.

În scrisoarea sa, Mitropolitul de Lugansk a caracterizat ca regretabil evenimentul, deoarece Ierarhul Patriarhiei Ecumenice în timpul şederii sale în Ucraina nu l-a vizitat pe Întâistătătorul canonic al Bisericii Ucrainene, Mitropolitul Onufrie.

ÎPS Mitrofan a subliniat că astfel de întâlniri sunt opuse spiritului rânduielii canonice dintre Ierarhi în întreaga lume ortodoxă, dar şi spiritului unităţii Bisericii.

Totuşi, Mitropolitul de Lugansk şi-a exprimat speranţa că evenimentul constituie poate un moment nefericit şi nu va influenţa relaţiile în mod tradiţional calde şi prieteneşti dintre Biserica Ortodoxă Ucraineană şi Patriarhia Ecumenică.

În încheiere, semnalăm că  şi anul trecut Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene şi-a exprimat neliniştea în legătură cu activităţile Ierarhilor Patriarhiei Ecumenice în spaţiul canonic al Bisericii Ortodoxe a Ucrainei.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright

Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştireahttps://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.