Se strâng “informaţii” pentru urmărirea penală a Episcopului Artemie

Se strâng “informaţii”
pentru urmărirea penală a Episcopului Artemie

„Factorii de resort ai prim-procurorului Belgradului au trimis autorităţilor poliţieneşti o solicitare pentru strângerea de informaţii în scopul depunerii unei plângeri penale împotriva fostului Episcop Artemie”, – a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Procuraturii Publice din Serbia, dl. Tomo Zorici. Acesta a declarat şi că d-na Zagkorka Dolovaci, procuror public al Serbiei, a dat ordin factorilor de resort ai prim-procurorului Belgradului să adune elemente probatoare pentru începerea unei acţiuni preliminare împotriva lui Artemie. Împotriva lui Artemie, a unui grup de monahi şi susţinători ai acestuia, care l-au însoţit, au fost depuse plângeri penale pentru intruziunea violentă în unele mănăstiri din Eparhia de Raşka şi Prizren, mai exact în partea de nord a Kosovo-ului.

(traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, sursa: http://aktines.blogspot.com/2010/11/blog-post_6538.html)

Un comentariu la „Se strâng “informaţii” pentru urmărirea penală a Episcopului Artemie

 1. Caliopie

  Ispita acţiunii ecumeniste neîntrerupte a episcopilor, clericilor şi laicilor este combătută de clericii şi credincioşii ortodocşi prin rugăciune, multă trezvie şi discernământ.
  Demersurile ecumeniştilor sunt urmărite îndeaproape şi îndepărtarea lor treptată de ortodoxie nu numai că nu este acceptată, dar nici tolerată.

  Mersul filopapist al unor ecumenişti i-a condus deja la împărtăşirea cu ostia papistă, în condiţiile în care rugăciunile comune constituie deja un fenomen cotidian, după cum arată fotografii demascatoare şi înregistrări video de pe internet.

  Pentru că se îndepărtează de harul lui Dumnezeu, ecumeniştii, precum ereticii oricărei epoci, se vor îmbogăţi cu siguranţă în cele rele, fiind deopotrivă înşelători şi înşelaţi.

  Erezia ecumenismului serveşte de altfel şi planurile guvernelor politice ale Noii Epoci.

  (Ioannis Tatsis – Teolog)

Comentariile sunt închise.