Șeful CCR: NU pentru homosexualitate, fecundarea în vitro și prostituție!

Șeful CCR: NU pentru homosexualitate, fecundarea în vitro și prostituție!

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a participat vineri la dezbaterea „Decalogul – fundament al Justitiei”, care a fost organizata de Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania, prilej cu care a vorbit despre homosexualitate, fecundarea in vitro si prostitutie.Presedintele CCR s-a aratat impotriva acestor practici, in discursul tinut cu ocazia evenimentului organizat vineri dupa-amiaza, la Templul Coral, relateaza Antena 3.

„Cele 10 porunci, Decalogul, reprezinta prima mare incercare de legiferare, de codificare a legislatiei omenirii. In decursul vremii, sigur ca ele nu au fost respectate, cum nu sunt respectate nici in ziua de astazi.

Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta – cine o fi tatal tau, cand fecundarea este facuta in vitro? – Cine o fi mama ta, cand ai fost purtat in pantece de o mama surogat? – Dar daca tatal tau este un barbat si mama ta este tot un barbat?

Sa nu fii desfranat este cea de-a saptea porunca – Pai in ziua de astazi, domnule Zgonea, statele se forteaza sa adopte legi ale desfranarii pentru ca se vorbeste tot mai des despre legea prostitutiei.

Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau – sigur ca marturia mincinoasa este pedepsita de toate legislatiile, dar delatiunea… suntem martori dintotdeauna a delatiunii si au practicat-o oamenii cu mare placere”, a spus Augustin Zegrean.

De asemenea, potrivit unui comunicat al Patriarhiei, liderul Bisericii Ortodoxe Romane, patriarhul Daniel, a sustinut un discurs numit „Decalogul – relatie a omului cu Dumnezeu si responsabilitate fata de semeni”.

„Spiritualitatea crestina ortodoxa a pastrat importanta Decalogului ca indreptar pentru viata omului in societate, in vederea mantuirii. Astfel, cele zece porunci ale Decalogului sunt cuprinse in cartile de rugaciuni ale Bisericii noastre, in catehisme, in manualele de Religie sau in Indreptarul de Spovedanie. Cele zece porunci sunt ghidul pe care trebuie sa-l folosim pentru a ne gasi calea spre Dumnezeu si spre o vietuire dreapta”, a spus patriarhul.

Sursa: ziare.com