Sfântul Ierarh Martir Teodosie de la Brazi sărbătorit în Suedia (Photo)

Duminică 22 septembrie 2013, românii din oraşul suedez Göteborg au adus cinstire Sfântului Ierarh Martir Teodosie de la Brazi, sărbătorit astăzi în calendarul creştin ortodox. Sfântul Teodosie ocroteşte biserica românească din acest oraş dimpreună cu alţi doi sfinţi mitropoliţi ai Moldovei, Varlaam şi Dosoftei. Taina Liturghiei a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord, înconjurat de preotul paroh Culai Enache şi de diaconul Sorin Sîplăcan.

Cu acest prilej, Preasfinţitul Episcop Macarie a sfinţit noua icoană, de dimensiuni mari, a celor trei sfinţi ierarhi români ocrotitori ai bisericii din Göteborg: Dosoftei, Varlaam şi Teodosie de la Brazi. Preasfinţia Sa a arătat în cuvântul de învăţătură că aceşti ierarhi români au trăit în secolul al XVII-lea, fiind chiar contemporani, şi au dat o bună mărturie în slujirea Bisericii şi a neamului, mărturie la care sunt chemaţi toţi dreptmăritorii creştini şi mai ales românii din străinătate care simt atât de pregnant ajutorul sfinţilor înaintaşi în păstrarea şi cultivarea credinţei şi identităţii.

La finalul slujbei, ierarhul slujitor a oferit tuturor celor prezenţi în biserică, Acatistul Sfinţilor Români şi mai multe cărţi de folos duhovnicesc.

%d blogeri au apreciat: