SFÂNTUL SINOD PERMANENT AL BISERICII ELADEI CERE LĂMURIRI ASUPRA NOULUI BULETIN

 

dis2013

 

Hotărârile şedinţei a doua din luna noiembrie

 a Sfântului Sinod Permanent al Bisericii Eladei

 Citiţi şi:

 * * *

Marţi,6 noiembrie 2012

Din partea Sinodului – 14.48

S-a întrunit astăzi, marţi,6 noiembrie 2012, în a doua sa şedinţă pe luna noiembrie, Sfântul Sinod Permanent al Bisericii Eladei sub preşedinţia Preafericitului Arhiepiscop al Atenei şi al întregii Elade, kyr Ieronim.

În şedinţa de astăzi:

Sfântul Sinod Permanent a validat Procesele verbale ale şedinţei anterioare.

Sfântul Sinod Permanent, fiind informat de mutareala Domnula Patriarhului Maxim al Bulgariei, precum şi a Mitropolitului de Maronia şi Komotini, kyr Damaschin, a oficiat în Paraclisul Sinodal un Trisaghion pentru odihna sufletelor ierarhilor adormiţi.                           

După aceea, membrii Sfântului Sinod Permanent au fost informaţi de un document al Comandamentului Poliţiei Elene, determinat de corespondenţa sinodală anterioară şi de exprimarea neliniştilor legate de subiectul „Emiterea unui nou tip de buletin de identitate pentru cetăţenii eleni”.

Comandamentul Poliţiei încearcă să liniştească Sfântul Sinod şi pe cetăţeni şi confirmă că în aplicarea ordinelor Ministerului Ordinii Publice şi al Protecţiei Cetăţenilor:

 „1. …până astăzi procedura emiterii noului buletin de identitate nu a fost reglementată legislativ şi în consecinţă nu a fost luată o hotărâre definitivă în legătură cu tipul şi elementele biometrice pe care le va conţine.

2. În orice caz, noul tip de buletin de identitate va trebui să îndeplinească caracteristicile minime de siguranţă, conform regulamentului 2252/2004 al Consiliului Uniunii Europene, pentru a fi recunoscut  şi ca document de călătorie, dar nu va include amprentele electronice şi digitale şi nu se va identifica cu cardul cetăţeanului”.

De asemenea, s-au luat hotărâri referitoare la chestiuni curente de serviciu şi au fost aprobate detaşări ale unor clerici ai Bisericii Eladei în Sfinte Mitropolii din străinătate.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: ROMFEA.GR

Copyright

Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

2 comentarii la „SFÂNTUL SINOD PERMANENT AL BISERICII ELADEI CERE LĂMURIRI ASUPRA NOULUI BULETIN

  1. Pingback: PELERIN ORTODOX » SCRISOAREA MITROPOLITULUI COSMA DE ETOLIA CĂTRE SINODUL GRECIEI DESPRE “CARDUL CETĂŢEANULUI”

  2. Pingback: PELERIN ORTODOX » CARDUL CETĂŢEANULUI ÎN GRECIA

Comentariile sunt închise.