Sfinţi şi doctori: Sfântul Iona din Odessa

Sfinţi şi doctori: Sfântul Iona din Odessa

Uneori sfintii, induiosati de credinta unor oameni aflati in suferinta le dau vindecari miraculoase in fata carora stiinta paleste. Alteori sfintii aleg pe unii medici credinciosi pentru a le arata lucrarea miraculoasa a credintei. Despre astfel de vindecari este vorba in istorioarele urmatoare.

„Odata a venit la Odesa o femeie credincioasa cu fiul ei de doi ani, care era orb din nastere. Ei fusesera mai intai la faimosul doctor V.P. Filatov care operase pe multi la ochi iar acestia isi recapatasera vederea. Dupa ce a tinut o vreme copilul in spitalul sau, doctorul Filatov a lamurit-o pe femeie ca nu-l poate vindeca si ca stiinta lumeasca este neputincioasa in astfel de situatii.

Disperata, mama a mers la parintele Iona despre care auzise si care era preot la o biserica din Odesa  (Sfantul Iona din Odesa – 1855-1924) si i-a cerut ajutorul, iar parintele i-a promis ca se va ruga pentru copil. In a zecea zi după noua nopti de rugaciune, in care Parintele a citit continu rugaciuni si acatiste copilul a dobandit vederea. Aceasta minune a starnit multa valva in oras, insasi doctorul Filatov care nu auzise despre acel preot, fiind nevoit sa recunoasca minunea tamaduirii.

Puterea comunista a pornit cercetare si judecata publica la care a fost chemat si dr. Filatov. La judecata Preotul a fost invinuit de minciuna si de alte rautati, insa doctorul a recunoscut minunea vindecarii copilului pe care medicina nu a putut sa-l faca sa-si recapete vederea. Judecatorii necredinciosi neputand admite minunea l-au prigonit si pe medicul Filatov. Medicul insa nu s-a lasat umilit si a aparat adevarul astfel incat nimeni nu a fost pedepsit, iar incredera oamenilor in puterea vindecatoare a credintei a crescut.”

Si alta intamplare tot despre Sfantul Iona, vindecatorul de orbire, si doctorul credincios Filatov.

„O crestina avea un copil de 12 ani, orb din nastere. Auzind despre minunile savarsite de parintele Iona care vindeca orbi, a mers la acesta pentru a-l ajuta pe copil. Parintele a trimis-o pe femeie sa mearga la medicul Filatov care i-a spus ca numai minunea credintei il poate face pe copil sa vada. Intorcandu-se la parintele Iona acesta le-a spus sa lasa copilul la dansul pentru un timp. In cele doua saptamani cat a stat copilul la Preot acesta l-a impartasit des cu Sfintele Taine si s-a rugat pentru el . Copilul si-a recapatat vederea.”

Dupa aceasta a doua minune, doctorul Filatov a devenit un apropiat al parintelui, medicul facand descoperiri in domeniul transplantului de tesuturi. Cand a fost intrebat despre descoperirile sale, Filatov a spus ca datoreaza totul puterii rugaciunilor Sfantului Iona de la Odesa.

(din cartea „Un preot de mir cu Sfinte Moaste – Sfantul Iona, facatorul de minuni din Odesa”)

A consemnat Dorina Stoica.

Sursa:crestinortodox.ro

Un comentariu la „Sfinţi şi doctori: Sfântul Iona din Odessa

  1. Pingback: PELERIN ORTODOX » Sfântul Iona din Odessa – biserica şi moaştele (17 mai)

Comentariile sunt închise.