Siria: preot ortodox salvează 63 de creștini din linia de foc

Siria: preot ortodox salvează 63 de creștini din linia de foc

*

Un grup de creștini au fost prinși în orașul înconjurat Homs (istoricul Emessa) între armata siriană și rebeli. Grupul aflat într-o zonă bombardată intens și amenințat cu dispariția, a fost evacuat, după o înțelegere între armată și rebeli, raportează Associated Press.

 

Eforturile de evacuare au fost făcute de un preot ortodox care a intervenit pe lângă cele două părți combatante pentru salvarea creștinilor.

Maximos al-Jamal, preot ortodox, este cel care a făcut cererea creștinilor ortodocși sirieni din Homs. El a reușit să salveze pe cei 63 de oameni prinși între taberele inamice.

Creștinii, care sunt 10% din populația Siriei, sunt vulnerabili la violență, în această țară de 22 de milioane de oameni, măcinată de un război civil nemilos.
Situația lor este cu atât mai grea, cu cât armata guvernamentală îi suspectează că țin cu rebelii, iar rebelii îi acuză că sunt de partea guvernului lui Assad. Creștiniii din Siria se tem ca țara lor să nu ajungă un nou Irak, unde creștinii au fost prinși carne de tun între grupările rivale musulmane.

Homs, cel de-al treilea ca mărime oraș al Siriei, are o populație creștină substanțială, și este regiunea cea mai lovită de violențele care distrug țara. Rebelii controlează câteva cartiere, însă armata guvernamentală bombardează masiv zona.

Rebelii au controlat cartierele creștine Hamidiyeh și Bustan Diwan din februarie. Luptele grele cu guvernul au forțat zeci de mii de creștini să fugă din oraș, într-o zonă mai sigură, numită Valea Creștinilor, chiar lângă Homs. Cei care au rămas în zonele de conflict au fost majoritatea uciși.

Traducerea și adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.persecution.org via doxologia.ro

Un comentariu la „Siria: preot ortodox salvează 63 de creștini din linia de foc”

  1. Creștinii, care sunt 10% din populația Siriei, sunt vulnerabili la violență, în această țară de 22 de milioane de oameni, măcinată de un război civil nemilos.
    crestinii….. si musulmanii nu? sau moartea unui musulman n-are nici o importanta??? din pacate in conflictul din Siria se moare indiferent de religie iar crestinii nu sunt suspectati de nimic…informativa mai bine…. inca de la inceperea conflictului crestinii au fost pro-presedinte, fapt care i-a infuriat pe teroristii din „Fratia musulmana”

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: