Situaţia religioasă din Burundi şi prezenţa de trei ani a Bisericii Ortodoxe. SUSŢINEŢI FINANCIAR MISIUNEA ORTODOXĂ ÎN BURUNDI ŞI RWANDA!

*

Situaţia religioasă din Burundi şi prezenţa de trei ani a Bisericii Ortodoxe

 

Continuăm cercetarea noastră referitoare la situaţia religioasă, iar astăzi ne ocupăm de Burundi, o ţară din Africa, în care Biserica Creştin-Ortodoxă are o prezenţă de 3 ani.

Burundi avea o populaţie, conform recensământului din 2008, de 8.050.000, care a crescut la mijlocul anului 2012 la 8.750.000, potrivit calculelor.  Pe plan religios, se socoteşte că 75% din locuitori aparţin unei confesiuni sau erezii creştine (majoritatea o deţin romano-catolicii 60%, anglicanii şi protestanţii – restul de 15%), 5% sunt musulmani şi restul de 20% aparţin cultelor africane animiste sau nu au nicio religie.

Biserica Creştin-Ortodoxă este prezentă în Burundi deja de 3 ani şi creştinii ortodocşi botezaţi ajung la un număr de cca 3000 de credincioşi. După cum intuim, există o mare marjă de dezvoltare a Misiunii Ortodoxe în Burundi (dar şi în Rwanda vecină), astfel încât să fie dată mărturia ortodoxă a primei şi străvechii Biserici Creştine şi a Credinţei proto-creştine, a Apostolilor, a Părinţilor şi a Sinoadelor.

Noul episcop ortodox de Burundi şi Rwanda este african (Inochentie), iar jurisdicţia Episcopiei de Burundi şi Rwanda se întinde în statele Burundi şi Rwanda, dar şi în regiunile North Kivu, South Kivu, Maniema şi Ituri din estul Congo-ului. Episcopul Inochentie este al treilea episcop ortodox african, aşa că sperăm, cu harul şi cu binecuvântarea Dumnezeului Treimic să aducă la Biserica Ortodoxă şi mai mulţi localnici din Burundi, Rwanda şi estul Congo-ului. Mai jos puteţi citi un bilanţ al fostului Episcop de Burundi şi Rwanda, kyr Sava, care a devenit Mitropolit de Akkra (Ghana). 

 

Iubiţi fraţi în Hristos!

Îmi încep scrisoarea cu multe mulţumiri şi emoţie continuă pentru iubirea voastră. În timpul celor 3 ani de activitate a Sfintei noastre Episcopii aici, în Burundi şi Rwanda, nu aţi uitat să ne sprijiniţi. Cu sprijinul permanent al Frăţiei   dumneavoastră am săvârşit multe activităţi misionare, pe care permiteţi-mi să vi le prezint cu bucurie:

Sfântul Dimitrie, Kinama, BR

Dela Frăţiadumneavoastră am primit suma de 70.000 de euro. Biserica cu o suprafaţă totală de 540 de metri pătraţi a costat 130.000 de euro şi construirea ei este finalizată în proporţie de 90%. Au mai rămas podeaua, uşile şi pictura. Toate înaintează încet-încet, iar curând lucrarea va fi finalizată.

Sfânta Treime Kigali, RW

Frăţia dumneavoastră ne-a oferit pentru cumpărarea unui teren şi construcţia bisericii suma de 55.000 de euro. Bugetul prevede finalizarea cu 90.000 de euro. Lucrarea a fost finalizată în proporţie de 60% şi au mai rămas acoperişul, podeaua, uşile, tencuirea, pictarea ş.a.

Alimentarea cu apă

Cu suma de 31.500 de euro pe care ne-aţi dat-o am trecut la săparea unor noi fântâni, dar şi la repararea şi repunerea în funcţiune a apeductelor şi a forărilor care au fost distruse în timpul războiului civil.

Policlinică

Prin contribuţia unei donatoare anonime – membru permanent al Frăţiei dumneavoastră, a fost aproape finalizată construcţia acestei lucrări importante de îngrijire a sănătăţii care îmbunătăţeşte prezenţa Bisericii Ortodoxe în Burundi. A mai rămas doar conectarea la reţeaua de electricitate şi cea de apă. Suntem gata să depunem actele corespunzătoarela Ministerul Sănătăţiipentru autorizaţia de funcţionare a acesteia.

Botezuri în Burundi

Frăţia cu multă dragoste acoperă cheltuielile multor botezuri, pentru că în mod continuu fraţii noştri băştinaşi vinla Bisericalui Hristos.

Şcoala Tehnică Faldameia

Şcoala de electronică a fost dotată cu bani de la d-na Faldami prin intermediul Frăţiei dumneavoastră şi este deja gata. Aşteptăm doar autorizaţia de funcţionare din partea statului pentru a începe să primim elevi.

Biserica Ortodoxă s-a distins cu ajutorul dumneavoastră ca una din principale forţe care contribuie la dezvoltarea zonei rurale şi oferirea de ajutor şi de apă potabilă.

Iubiţii mei, având cu toţii experienţă misionară, ştiţi că întotdeauna apar cheltuieli excepţionale în afara bugetului, la toate lucrările, având ca rezultat apariţia unei mici întârzieri în finalizarea lor. Un exemplu imediat este lipsa de combustibili şi de curent electric aici, de o lună în ţară, care constituie  cea mai importantă cauză de întârziere a lucrărilor şi a împovărării economice.

Cu multă căldură vă mulţumesc pentru sprijinul moral şi material acordat activităţii misionare a Episcopiei noastre. Vă simţim ca fiind ai noştri; sunteţi oamenii noştri, susţinătorii lucrării noastre.

Cu ajutorul dumneavoastră am creat  două noi Centre Misionare, reconstruim două biserici, am finalizat o clinică şi o şcoală, am făcut fântâni sau am forat pentru fântâni şi am botezat în jur de 3.000 de africani în doar doi ani şi jumătate.

În total pentru activitatea de construire şi cea duhovnicească am primit dela Frăţiesuma de 275.500 de euro, pe care am folosit-o pentru scopurile în care ne-a fost dată, respectându-vă pe dumneavoastră care aţi renunţat la aceşti bani pentru propăşirea Misiunii.

Cu dragostea lui Hristos,

Fostul Episcop de Burundi şi Rwanda şi actualul Mitropolit de Akkra (Ghana) Sava

http://ierapostoles.gr/?p=4270

În câteva zile va vizita Burundi Patriarhul Alexandriei, kyr Teodor, şi-l va instala pe noul Episcop de Burundi şi Rwanda, kyr Inochentie, în Biserica Ortodoxă locală.

În ciuda crizei economice din Elada, sperăm şi ne rugăm Milostivului Dumnezeu să-i lumineze pe mulţi donatori din rândul creştinilor ortodocşi din întreaga lume, încât să continue să sprijine activitatea misionară a Bisericii Ortodoxe în Burundi şi Rwanda. Şi dacă nu aveţi ceva de donat, daţi-I cele mai calde rugăciuni lui Dumnezeu, ca să-i călăuzească pe toţi africanii la Biserica Creştin-Ortodoxă şi să-i întărească pe misionarii ortodocşi din întreaga lume.

Puteţi depune sprijinul dumneavoastră financiar pentru Biserica Ortodoxă din Burundi şi Rwanda prin intermediul Frăţiei Ortodoxe Misionare pentru străinătate din Tesalonic. Informaţii, conturi bancare, telefoane de contact găsiţi  MAI JOS (cu precizarea că donaţiile sunt adresate Misiunii Ortodoxe din Burundi).

NAME:EVEQUE BDI AND RWA

NUMBER OF ACCOUNT: 701624880386

IBAN: BI807010624880386

Bank of Beneficiary: INTERBANK BURUNDI

Code bank (BIC): IBBUBIBIXXX

Address of Bank: I.B.B.: 15, AVENUE DE L ‘INDUSTRIE

City of Bank: BUJUMBURA

Country of Bank: BURUNDII

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: E-MAIL

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

Un comentariu la „Situaţia religioasă din Burundi şi prezenţa de trei ani a Bisericii Ortodoxe. SUSŢINEŢI FINANCIAR MISIUNEA ORTODOXĂ ÎN BURUNDI ŞI RWANDA!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: