Slujba Parastasului pentru Părintele Arsenie Papacioc

 

Slujba Parastasului pentru Părintele Arsenie Papacioc

*

Slujba Parastasului pentru Părintele Arsenie Papacioc

 
 
Părintele Arsenie Papacioc a fost pomenit sâmbătă, 14 iulie 2012, la Mănăstirea „Sfânta Maria” – Techirghiol la împlinirea unui an de la trecerea la cele veşnice. Slujba a fost oficiată, de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului înconjurat de un numeros sobor de preoți şi diaconi. Slujba Parastasului a avut loc după Sfânta Liturghie la mormântul marelui duhovnic.

“La ziua pomenirii de un an a Părintelui arhim. Arsenie Papacioc, vestitul duhovnic şi înţeleptul povăţuitor al monahilor, al preoţilor şi al credincioşilor, s-a adunat mulţime mare la Sfânta Liturghie şi la pomenirea părintelui. Am împărtăşit cuvânt de învăţătură din cuvintele părintelui Arsenie şi am transmis cuvântul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la acest moment de popas duhovnicesc. Credincioşii şi-au arătat şi astăzi acelaşi ataşament faţă de părintele Arsenie care rămâne în conştiinţa tuturor viu şi lucrător întrucât învăţăturile sale s-au înrădăcinat în sufletele creştinilor”, a declarat pentru Radio TRINITAS Înaltpreasfințitul Teodosie Arhiepiscopul Tomisului. 

Manifestările comemorative au început vineri seară, în Aula Magna a Universităţii „Ovidius”, unde s-a desfăşurat simpozionul „Arsenie Duhovnicul”, informează TRINITAS TV. La eveniment a participat şi Chiriarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie.

Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc a fost tuns în monahism în anul 1950, la Mănăstirea Antim din Bucureşti. În vara anului 1958 a fost arestat de autorităţile comuniste, pentru apartenenţă la „Rugul aprins”. A trecut prin mai multe închisori: Braşov, Jilava şi Aiud. A fost graţiat în anul 1964, după interminabile anchete şi torturi, alături de ceilalţi deţinuţi rămaşi în viaţă de la închisoarea Aiud. Din anul 1976 a făcut parte din obştea Mănăstirii „Sfânta Maria” de la Techirghiol, aşezâmânt în curtea căruia a şi fost înmormântat.

Sursa: basilica.ro
Alte articole:

Video:

Un comentariu la „Slujba Parastasului pentru Părintele Arsenie Papacioc”

  1. Sambata la manastirea Antim, manastire in care parintele Arsenie a fost tuns in manahism, a fost pomenit la slujba parastasului.Momentul a fost deosebit de emotionant, cu atat mai mult cu cat acolo sunt pomeniti de fiecare data si parintii Daniil, Sofian si parintele Adrian. Insotirea lor in rugaciune comuna este un lucru care ne face bine in primul rand noua pacatosilor, pentru ca sfintiile lor sunt, nadajduiesc, sfintii in imparatia lui Dumnezeu si mijlocesc pentru noi iertarea pacatelor.Cum spune parintele meu duhovnic”sa traim sa-i pomenim!” si sa -i multumim lui Dumnezeu pentru ca ni-i-a daruit!

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: