Stareţul Efrem de la Vatoped rămâne în arest

Stareţul Efrem de la Vatoped rămâne în arest

pr. Ioan Valentin Istrati

Conform portalului ortodox www.romfea.gr, Judecătorul de instrucţie însărcinat cu cazul Mănăstirii Vatoped din Sfântul Munte Athos, Dna Kalou, a hotărât să respingă cererea formulată de Arhimandritul Efrem, Stareţul Mănăstirii Vatoped, de a-i fi comutată pedeapsa din detenţie preventivă în eliberare condiţionată.

 

În memoriu său de 45 de pagini, judecătoarea a concluzionat că nu sunt întrunite dispoziţiile legale pentru eliberarea stareţului.

Arestarea preventivă a Părintelui Efrem de la Vatoped în ajunul Crăciunului a iscat un scandal internaţional imens, datorită absurdităţii măsurilor judiciare greceşti, care arestează preventiv un om care nu este pericol social, care nu poate interveni într-o anchetă, care presupune evaziune fiscală posibilă, însă certificată şi pecetluită de decizii judecătoreşti.

În timp ce Patriarhia Ecumenică a spus că respectă independenţa judiciară, Patriarhia Rusiei a denunţat ca nedreptate, abuz şi atac la adresa ortodoxiei arestarea stareţului aghiorit.

Într-o ţară în care evaziunea fiscală este o generalitate atotprezentă, în care evazioniştii de miliarde continuă să câştige din afacerile cu statul, în care Uniunea Europeană estimează că economia neagră (evazionistă) este de peste 60% din total, arestarea unei personalităţi clericale ortodoxe de dimensiuni planetare este în măsură să arate dependenţa justiţiei de politic şi nedreptatea politicienilor aserviţi intereselor economice şi imobiliare.

Sursa: doxologia.ro

%d blogeri au apreciat: