STAREȚUL LAVREI PECERSKA, MITROPOLITUL PAVEL, A FOST ELIBERAT DIN AREST

⚡️ Mitropolitul Pavel a fost eliberat din arest.

Pe 7 august, a fost plătită cauțiunea pentru mitropolitul Pavel de Vâșgorod și Cernobâl, Starețul Lavrei Pecerska din Kiev.

Vladica, după ce a fost eliberat din arestul preventiv, s-a adresat prin video call fraților și tuturor credincioșilor și le-a mulțumit pentru sprijinul acordat. „Vrem să vă reamintim că Tribunalul Districtual Solomyanskyi din orașul Kiev a schimbat măsura preventivă a Mitropolitului Pavel din arest la domiciliu 24/24 în detenție cu cauțiune în valoare de 33 300 000 grivne ucrainene (900 000 euro) – o sumă aproape imposibilă. Pe site-ul web al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, s-au făcut publice cerințe, prin care oricine putea contribui pentru plata cauțiunii pentru Mitropolitul Pavel, grăbindu-i eliberarea din arestul preventiv. Evenimentul de astăzi este meritul comun al enoriașilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene, care au demonstrat că nimic nu este imposibil.

Aproximativ 1.000 de oameni au plătit cauțiunea!!!”, a scris avocatul Starețului Mănăstirii Kievo-Pecerska, protopopul Mykyta Cekman. Mitropolitul Pavel a mulțumit Preafericitului Părinte Mitropolit Onufrie, fraților, luptătorilor pentru apărarea drepturilor omului, rudelor și tuturor credincioșilor pentru sprijinul acordat. „Vă mulțumesc pentru rugăciunea voastră, pentru răbdarea voastră, pentru dragostea voastră, mulțumesc acelor oameni care au plătit cauțiunea. Domnul să vă trimită sănătate și mântuire veșnică, a spus mitropolitul. Cel mai important lucru, dragi frați și surori, este să ne păstrăm credința, să rămânem credincioși lui Dumnezeu, Bisericii și Patriei noastre pământești, care ne-a crescut, care astăzi ne oferă ocazia să ne rugăm pentru ea și să supraviețuim acestor vremuri grele care au venit în țara noastră.”

Mai multe detalii: https://news.church.ua/2023/08/07/mitropolita-pavla-zvilneno-z-pid-varti/#2023-08-07

%d blogeri au apreciat: