Statuia Mântuitorului ridicată pe vârful unui munte din Siria

Statuia Mântuitorului ridicată pe vârful unui munte din Siria

 

Ansamblul unei sculpturi ce Îl înfățișează pe Domnul Iisus Hristos spunândam venit să mântuiesc lumea  a fost ridicat deasupra unui munte de 2000 de metri în Siria.

 

Ansamblul unei sculpturi ce Îl înfățișează pe Domnul Iisus Hristos spunândam venit să mântuiesc lumea a fost ridicat deasupra unui munte înalt de 2000 de metri în Siria.

Academia Spirituală din Moscova, cea care a finanțat acest proiect, a declarat că statuia a fost așezată pe un vechi drum de pelerinaj ce străbătea distanța dintre Constantinopol și Ierusalim, în mănăstirea Heruvimului din satul Saidnaya, aflată la o altitudine de 2100 de metri deasupra nivelului mării.

Ansamblul cu Hristos binecuvântând în centru, ce poate fi văzut cu ochiul liber din Liban, Iordania, Palestina și Israel, a fost construit pentru a aduce pace și înțelegere între oameni și speranța salvării celor prinși în văpaia războiului, a declarat purtătorul de cuvânt al academiei.

Acesta a continuat spunând că: În timpul celor trei zile cât a durat instalarea, cei aflați în război au încetat ostilitățile și au urmărit și ei activitatea.

Monumentul a fost instalat pe 14 octombrie, zi în care unele Biserici creștine fac prăznuirea sărbătorii Mijlocirii Maicii Domnului și în ajunul sărbătorii islamice Eid al-Adha.

traducere şi adaptare: Lucian Filip, www.interfax-religion.com

Sursa: http://www.doxologia.ro