Sute de tineri alături de Mitropolitul Clujului, în rugăciune pentru victimele tragediei din Colectiv

Sute de tineri alături de Mitropolitul Clujului, în rugăciune pentru victimele tragediei din Colectiv

Sute de tineri alături de Mitropolitul Clujului, în rugăciune pentru victimele tragediei din Colectiv

Clopotele Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca au răsunat îndelung în seara zilei de 3 noiembrie 2015, pentru pomenirea celor trecuți la cele veșnice în tragedia din clubul Colectiv.

La îndemnul Mitropolitului Andrei, sute de tineri clujeni s-au reunit în Piața Avram Iancu pentru a-i pomeni în rugăciune pe cei 32 de tineri care au părăsit această lume într-un mod mult prea crud și au lăsat în spate o tinerețe frumoasă și vie.

Mitropolitul Clujului a săvârșit slujba de Parastas, prin care l-a rugat pe Dumnezeu sa ierte sufletele celor adormiți. Ierarhul a ținut să le transmită familiilor greu încercate, compasiunea și sprijinul său și al credincioșilor pe care îi păstorește, în această cumplită suferință: „În seara aceasta, zi în care cei mai mulți dintre ei au fost înhumați, am oficiat această rugăciune, această comuniune, în semn de compasiune pentru părinții lor și pentru toți cei dragi ai lor. Au fost tineri, au fost frumoși, au fost plini de viață, așa cum este mulțimea de tineri care ne înconjoară, iar viața lor s-a frânt, după socoteala noastră omenească, mult prea repede. Oricum, în acest moment, singurul lucru bun pe care îl putem face este să ne rugăm pentru ei”.

În memoria tinerilor trecuți la cele veșnice au cântat studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, îndrumați de decanul instituției, părintele Vasile Stanciu. La slujbă au luat parte toți studenții și toate cadrele didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă.

DSC_0025 DSC_0026 DSC_0048 DSC_0056 DSC_0079 DSC_0085 DSC_0100 DSC_0102 DSC_0125 DSC_0145 DSC_0154 DSC_0898 DSC_0921 DSC_0931 DSC_0932 DSC_0981

sursa: http://radiorenasterea.ro/sute-de-tineri-alaturi-de-mitropolitul-clujului-in-rugaciune-pentru-victimele-tragediei-din-colectiv/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: