TE DEUM PE COLINA VLADIMIR DIN KIEV (PHOTO)

lofos13

27 iulie 2013

În cadrul sărbătoririi aniversării a 1025 de ani de la Creștinarea Rusiei, pe Colina Vladimiskaia de la Kiev a fost oficiat un Te Deum solemn

La 27 iulie 2013, Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril și Preafericitul Mitropolit al Kievului și al întregii Ucraine Vladimir au oficiat un Te Deum pe Colina Vladimirskaia din Kiev, unde este instalat monumentul sfântului întocmai cu apostolii cneazul Vladimir, Botezătorul Rusiei.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse și participanții la sărbătorirea aniversării a 1025 de ani de la Creștinarea Rusiei au fost salutați cu strigăte de bucurie de către mulțimea locuitorilor Kievului și a pelerinilor, adunați pe Colina Vladimirskaia și în apropierea ei.

La serviciul divind s-au rugat Întâistătătorii și reprezentanții Bisericilor Ortodoxe, care au sosit la festivități, clerul din Belarusia, Moldova, Rusia, Ucraina și alte țări.

Au fost prezenți Președintele Federației Ruse V.V. Putin, Președintele Ucrainei V.F. Ianukovici, Președintele Moldovei N.V. Timofti, Președintele Republcii Serbia T. Nikolic, membrii Cabinetului de miniștri ai Ucrainei, alți reprezentanți ai puterii de stat.

După terminarea cântărilor pentru rugăciune, Sanctitatea Sa Patriahul Moscovei și al întregii Rusii Chiril s-a adresat către cei prezenți cu o predică.

Apoi a răsunat cuvântul Preafericitului mitropolit al Kievului și al întregii Ucraine Vladimir. „Acum harul Sfântului Duh ne-a adunat pe colinele kievene”, a spus stăpânul Vladimir, mulțumindu-le șefilor de state, Întâistătătorilor și reprezentanților Bisericilor Ortodoxe Locale, tuturor creștinilor, care au sosit pe pământul ucrainean pentru a împărtăși bucuria sărbătoririi aniversării a 1025 de ai de la Creștinarea Rusiei. „Noi suntem una în Hristos, suntem una în sfânta Biserică, pe noi toți ne unește o singură credință, ne unește pacea și dragostea, care exprimă unitatea”, a subliniat Preafericitul mitropolit Vladimir, chemând la păstrarea și consolidarea lor, deoarece „anume această dragoste ne face adevărați ucenici ai lui Hristos”.

„Eu vă mulțumesc, Sanctitatea Voastră, pentru vizita în spațiul Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Mulțumim Domniei Voastre pentru bucuria acestei mari sărbători, pentru binecuvântarea Dumneavoastră de Patriarh”, a continuat el, adresându-se Sanctității Sale Patriarhului Chiril.

Mitropolitul Kievului și al întregii Ucraine Vladimir a subliniat faptul că alegerea, făcută de sfântul întocmai cu apostolii cneazul Vladimir, a determinat mersul istoriei noastre, și astăzi noi purtăm responsabilitate pentru păstrarea patrimoniului spiritual și a idealurilor creștine. „Din păcate, lumea contemporană se abate de la normele morale creștine”, a constatat stăpânul.

„O mulțumire deosebită aducem noi, în această zi, Bisericilor Ortodoxe Locale pentru că au fost prezente azi la solemnitatea noastră”, a spus Preafericitul mitropolit Vladimir. „Rog de la Întâistătătorii și reprezentanții Bisericilor Locale rugăciuni pentru Biserica Ortodoxă Ucraineană și poporul ucrainean”.

Serviciul comunicații DREB/Patriarchia.ru

lofos1

lofos3

lofos4

lofos5

lofos6

lofos7

lofos8

lofos9

lofos10

lofos11

lofos12

lofos