Timişoara: Mai mulţi medici ginecologi au decis să spună „NU” avorturilor. Nu doar în Săptămâna Mare

Timişoara: Mai mulţi medici ginecologi au decis să spună „NU” avorturilor. Nu doar în Săptămâna Mare

 

A devenit tradiţie ca medicii ginecologi din Timişoara să nu mai efectueze avorturi în Săptămâna Mare. Asta în vreme ce alţi colegi ai lor au renunţat definitiv să mai facă avorturi la cerere, indiferent de perioadă. Potrivit acestora, scopul lor este să apere viaţa cu orice preţ.

Medicii care au ales să lupte pentru viaţă spun că nu o fac doar din considerente religioase. Pe lângă faptul că au depus jurământul lui Hipocrat, prin care se angajează să apere viaţa, cred că femeile trebuie să înveţe să se respecte şi să aibă demnitate. Soluţia pentru o sarcină nedorită nu este avortul, ci metodele de contracepţie, a transmis corespondentul TVR Ramona Boroşovici.

Olivera Iordache este unul dintre medicii decoraţi de biserică, după ce a convins nenumărate paciente să-şi aducă pe lume copiii.

Reprezentanţii bisericii cred că după 25 de ani de libertate, milioanele de copii care au murit atârnă greu pe umerii unei ţări.

Femeile care trec printr-un avort râmân cu o traumă cu care vor trebui să trăiască toată viaţa.

Specialiştii încearcă să le convingă pe femei că soluţia pentru o sarcină nedorită nu este avortul, ci metodele moderne de contracepţie.

Sursa: http://stiri.tvr.ro/timisoara–mai-multi-medici-ginecologi-au-decis-sa-spuna-nu-avorturilor–nu-doar-in-saptamana-mare_58928.html