UN CHINEZ COMUNIST SI ATEU RESTAUREAZA O BISERICA ORTODOXA

StNikolas

 

Un comunist şi ateu restaureaza o biserică ortodoxă

 

 

Vineri, 20 iunie 2014

Autor: iefimerida.gr

 

În afară de porturi, aeroporturi, titluri de credit, vin, ulei şi marmură, chinezii investesc şi în… biserici. Mai exact nu investesc, ci ajută la restaurarea lor.

 Potrivit informaţiilor, Consiliul de administraţie al COSCO chinezeşti si-a asumat intreaga cheltuiala legata de restaurarea bisericii „Sfântul Nicolae” din Pireu.

 După cum relatează Pacemaker-ul, Mitropolitul Serafim de Pireu a căutat peste tot bani, ca să restaureze biserica gata să se dărâme, dar a găsit porţi închise.

 Singurul care a fost interesat, asumându-şi în întregime cheltuielile legate de restaurare a fost „un chinez comunist şi ateu”, după cum a spus caracteristic kyr Serafim.

 Despre cum a fost posibil ca un comunist şi ateu să fie interesat de restaurarea unei biserici ortodoxe, răspunsul se află în faptul că a văzut aceasta ca pe o protejare a unei moşteniri religioase şi faţă de chestiunile legate de civilizaţie chinezii sunt întotdeauna sensibili.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

%d blogeri au apreciat: