Un „ierarh” al BOaU şi-a numit structura sa Mitropolie a Constantinopolului!

Adrian Starinav

„Ierarhul” de Bogorodsk din jurisdicţia BOaU, care cuprinde Moscova și regiunea Moscovei, în adresarea sa către Epifanie a numit BOaU Mitropolie a Constantinopolului.

La 7 ianuarie 2020, felicitându-l cu sărbătoarea Crăciunului pe liderul Bisericii Ortodoxe a Ucrainei Epifanie Dumenko, „mitropolitul” Adrian de Bogorodsk i-a dorit tărie duhovnicească şi trupească „spre binele vechii Biserici Ortodoxe Ruse din Mitropolia Kievului a Patriarhiei Constantinopolului”. Această adresare a „ierarhului” BOaU a fost publicată pe pagina sa de Facebook.

Potrivit schismaticului, în 1686 Mitropolia Kievului a Patriarhiei Constantinopolului a fost ocupată de „Biserica Ortodoxă Rusă a Patriarhiei Moscovei”.

În felicitarea sa „mitropolitul” a amintit despre procesul de instaurare a lui Epifanie ca lider al bisericii: „Odată cu primirea ascultării de exarh patriarhal, aţi demonstrat încă în acei ani că aţi dobăndit o înaltă educaţie şi aţi fost o persoană de înalt sprijin pentru șeful BOU-PK – Patriarhul Filaret”.

De asemenea, reprezentantul BOaU a postat o dezinformare totală, afirmând că BOaU a fost recunoscută de „Biserica Ciprului, a Bulgariei și alte Biserici care apără cinstea și demnitatea Bisericii Ecumenice, condusă de Sanctitatea Sa înțeleptul Patriarh Bartolomeu”.

Anterior, liderul schismaţilor Epifanie Dumenko a declarat că statul ucrainean ar trebui să aibă grijă de securitatea spirituală și să promoveze „adevărata biserică ucraineană”, luând exemplu de la guvernul anterior, care avea o atitudine mai responsabilă faţă de Biserica Ortodoxă a Ucrainei.

123

Sursa: spzh.news, Photo: mbk.news