Un papă fericit, o călugăriţă vindecată şi un cardinal mort

Sursa: Ορθόδοξος Τύπος, 27/5/2011

Un papă fericit, o călugăriţă vindecată şi un cardinal mort

de Ioannis Tatsis, teolog

Titlul articolului nu provine dintr-un roman. Se referă la o scurtă descriere a situaţiei groteşti în care a ajuns kakodoxia (falsa credinţă) papistă, în timp ce se îndepărtează continuu de adevărul Evangheliei lui Hristos.

La începutul lunii mai, a trecut la beatificarea papei Ioan Paul al II – lea. Se pare ca s-au uitat repede nelegiurile acestuia, ca de pilda ca prin toate mijloacele i-a sprijinit pe croaţi şi bosnieci împotriva sârbilor sau numeroasele victime ale pederastiei (pedofiliei) câtorva cardinali ai săi. Oare acestea şi multe altele palesc în faţa marii minuni (!) a vindecării unei călugăriţe franceze de boala parkinson după ce s-a rugat papei Ioan Paul al II – lea!… Deoarece şi acela suferea de aceeaşi boală, s-a arătat vindecător al celor suferinzi de parkinson! Cu toate acestea, cardinalul spaniol Augustin Garcia Gasco Vicente, fost arhiepiscop de Valencia, care a mers la Vatican pentru ceremonie, a murit subit din cauza unei tromboze. Evident, nici medicii nu au reuşit să-i ofere ajutorul lor medical omenesc, nici noul fericit papă nu a putut să vindece boli, care nu aparţin „specialităţii” sale, vindecarea maladiei parkinson. 

Kakodoxia (falsa credinţă) papală demonstrează zilnic că se află departe de Adevărul şi de Harul lui Dumnezeu. Papa încearcă să salveze prestigiul si autoritatea care i-au rămas, beatificând pe predecesorii lui, aşa-zişi taumaturgi, şi astupându-şi urechile faţă de plângerile victimelor imoralităţii criminale a cardinalilor săi.

Cei ce caută adevărul au abandonat papismul şi caută cu nelinişte să găsească Adevărul evanghelic trăit cu intensitate. Unii dintre aceştia sunt dezamăgiţi când întâlnesc în Biserica Ortodoxă episcopi care se închină servil „episcopului frate de la Roma”, deoarece ei înşişi ştiu bine că „creştinismul” papal falimentar este golit de Adevăr şi de Viaţă, de însuşi Hristos Cel Înviat.

(traducere https://acvila30.ro, sursa http://thriskeftika.blogspot.com/2011/05/blog-post_26.html)