UNDE AM AJUNS! UN PATRIARH „ORTODOX” DĂRUIEŞTE UN CORAN!

UNDE AM AJUNS! UN PATRIARH „ORTODOX”
DĂRUIEŞTE UN CORAN!

POTRIVIT SFÂNTULUI IOAN DAMASCHIN CORANUL ESTE PLIN DE BLASFEMII ŞI LUCRURI RIDICOLE,
DAR PENTRU PATRIARHUL ECUMENIC BARTOLOMEU ESTE „SFÂNT” ŞI „IMPORTANT”!
*
Dăruind Coranul preşedintelui Coca Cola [în dreapta]

DIN OMILIA PATRIARHULUI ECUMENIC LA SEDIUL COCA-COLA, SUA, 29.10.2009 (TRADUCERE)

Respectabililor Muhtar şi Daphni Kent [preşedintele musulman al Coca-Cola şi soţia lui], mult iubiţi prieteni şi gazde… iubiţi Domnului […]. Iubite prietene Muhtar… cunoaştem că încercările eroice ale părinţilor tăi pentru evrei în perioada celui de-al doilea Război Mondial nu se întemeiază pe o convingere religioasă despre lume, ci pe viziunea sferică a iubirii pentru toţi oamenii şi a valorii fiecărei vieţi umane.
Fie ca Domnul tuturor să le dăruiască veşnică odihnă împreună cu Drepţii fiecărei generaţii ce s-au arătat bineplăcuţi Aceluia […].
Mulţumesc. Vă rog, luaţi loc.
Am un mic suvenir. Mic, dar important. Suvenir pentru Daphni şi pentru Muhtar. Acesta este Sfântul Coran. Sfânta carte a fraţilor noştri musulmani” [Aplauze].

CORAN
„Şi au spus creştinii că Mesia a fost fiul lui Allah. Acestea sunt cuvintele care au ieşit de pe buzele lor şi care imită cuvintele acelora care mai demult au negat Credinţa. Să cadă în pierzarea prin care s-au îndepărtat de la Adevăr şi s-au întors către minciună!” (Şura 9 „el-Tevbe”, § 30).
„O! Partizani ai Bibliei! Nu vă folosiţi rău religia şi nu spuneţi despre Allah nimic altceva fără numai adevărul. Iisus Hristos, fiul Mariei, nu este mai mult decât Apostolul lui Allah, şi Cuvântul Lui către Maria, şi un Duh de la El (Allah). Credeţi deci în Allah şi în Apostolii Lui şi nu spuneţi „[Sfânta] Treime”. Dezertaţi, ar fi cel mai bun lucru pentru voi” (Şura 4 „el-Nisa”, §171).
ALLAH: „O, Iisuse, fiul Mariei! Ai spus cumva oamenilor: „Închinaţi-vă mie ca lui Dumnezeu şi nu lui Allah””?
IISUS: „Slavă Ţie! Niciodată nu aş spune ceva ce nu am dreptul să spun. Şi dacă aş fi spus un asemenea lucru, Tu ai fi cunoscut-o imediat. Deoarece ştii ce ascunde inima mea, dar eu nu ştiu ce se află în a Ta. Pentru că Tu eşti Cunoscătorul tuturor celor ascunse. Niciodată nu le-am spus nimic altceva decât cele pe care mi le-ai poruncit să le spun: „Să vă închinaţi lui Allah, Domnului meu şi Domnului vostru”” (Şura 5 „el-Maide”, §72).
SFÂNTUL IOAN DAMASCHIN
[Comentează ultimul citat din Coran:]

„Şi scriind [Mahomed] multe alte asemenea monstruozităţi în această scriere [Coran], care este de râs (ridicolă), se laudă că ea a coborât la el de la Dumnezeu!” («Περί αιρέσεων», [„Despre eresuri”], ρα’, stihurile 38-39, traducere).

2 comentarii la „UNDE AM AJUNS! UN PATRIARH „ORTODOX” DĂRUIEŞTE UN CORAN!

  1. elena d

    Inima mea s-a strans,gandurile au inghetat, ochii refuzau aceasta imagine!Antihristul a gasit calea!BANUL!Pentru ce credeti ca se umilesc cel mai mult oamenii?Pentru bani si foloase mateliale !Iuda nu a murit!Iuda a inceput tradarea mai intai de sus apoi….Doamne fereste si apara!

Comentariile sunt închise.