Acasă > ECUMENISM, ŞTIRI > Vaticanul începe urmărirea penală a celor vinovaţi de scurgeri de informaţie

Vaticanul începe urmărirea penală a celor vinovaţi de scurgeri de informaţie

Vaticanul începe urmărirea penală a celor vinovaţi de scurgeri de informaţie

 

Scandalul „Vatileaks” face prima pagină a multor ziare din lume şi se referă la anumite scurgeri de informaţie din interiorul administraţiei romane, care se referă la suspiciuni de corupţie, management defectuos şi conflicte interne.

 

Ca răspuns, Vaticanul a iniţiat o urmărire penală împotriva celor vinovaţi de deconspirarea unor documente confidenţiale.

Cotidianul catolic L`Osservatore Romano a făcut acest anunţ, menţionând faptul că au existat „acte grave de lipsă de loialitate”. Scandalul Vatileaks domină astăzi prima pagină a multor reviste şi cotidiene. Este vorba de documente strict secrete ale Vaticanului care au ajuns în presă, mai ales de la Secretariatul de Stat, inclusiv scrisori personale ale Papei Benedict. Papa a transmis că este „senin, dar trist” cu privire la aceste acte, însă media a arătat că scurgerile de informaţii provin de la membrii Curiei romane, aparatul administrativ al Bisericii. Înafară de investigaţia penală, papa a ordonat o cercetare administrativă a tuturor sectoarelor administraţiei vaticane.

Una dintre scrisorile cele mai celebre făcute publice este cea a papei către ambasadorul Vaticanului la Washington, în care se vorbeşte de acuzaţii de nepotism, clientelism şi corupţie între membrii aparatului administrativ al Vaticanului.

Statul Vatican încearcă din răsputeri să demonstreze transparenţa activităţilor sale financiare şi respectarea tuturor dispoziţiilor Consiliului Europei privind combaterea spălării banilor şi legislaţia referentă.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.catholic.org VIA doxologia.ro

Categories: ECUMENISM, ŞTIRI Tags:
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.