VEHEMENTA ISLAMIZARE A EUROPEI

Vehementa islamizare a Europei. SCRISOAREA CELOR PATRU MITROPOLIŢI DIN TRACIA – DESPRE TRATAREA PREFERENŢIALĂ A MUSULMANILOR. AU ELIMINAT SĂRBĂTORILE CREŞTINE DIN CALENDARUL UNIUNII EUROPENE. Au inclus însă toate sărbătorile Islamului, Iudaismului şi ale altor religii

Vehementa islamizare a Europei

 Din Apusul „luminat” ne vin neliniştitoare ştiri cu privire la tot mai intensa consolidare a Islamului în Europa. Şi cel mai neliniştitor este faptul că această tendinţă de consolidare a mahomedanismului este dorită şi promovată de europenii înşişi! Administraţia locală a Hamburgului (Germania) a semnat recent un acord cu organizaţiile musulmane, potrivit căruia, se vor recunoaşte sărbătorile musulmane, se vor respecta obiceiurile şi se vor „îmbunătăţi” orele de religie în şcoli, aşa încât să nu fie ofensată în nici un fel credinţa islamică. Pe durata sărbătorilor lor, musulmanii vor avea zile libere recunoscute oficial şi prevăzute prin lege. Londra a devenit primul oraş al Regatului Unit care recunoaşte sărbătorile musulmane, un demers care, aşa cum scrie presa, urmăreşte promovarea „încorporării” unei minorităţi religioase, adesea defăimată de oponenţii emigrării. Primăria din Tower Hamlets, din partea de est a Londrei, propune ca toate şcolile zonei să rămână închise pe durata sărbătorilor islamice Eid al-Fitr şi Eid ul-Adha. Primăria din Manchester, la rândul ei, este gata să facă acelaşi lucru. Musulmanii din Marea Britanie declară: „ne simţim ca acasă”! Din păcate, aceasta este Europa „civilizată”, care de veacuri „a divorţat” de creştinism şi rătăceşte în experienţe spirituale fără ieşire!

 Ὀρθόδοξος Τύπος – Presa Ortodoxă – Pentru credinţă! Pentru patrie! Împotriva ereziilor! Împotriva ecumenismului! 52 de ani de 

Orthódoxos Týpos, nr. 1943, 28 septembrie 2012, p. 2

Traducere G.O. 

SCRISOAREA CELOR PATRU MITROPOLIŢI DIN TRACIA

DESPRE TRATAREA PREFERENŢIALĂ A MUSULMANILOR 

               „Afacerea” diferenţierii ţinutului Traciei de restul teritoriului naţional. De ce?

Sfântul Sinod al Bisericii Greciei, printr-un comunicat oficial a adus la cunoştinţă poporului că s-a ocupat de amendamentul pe care l-a promovat în Parlament (în ajunul alegerilor) Ministrul supleant al Mediului, domnul Sifounákis, potrivit căruia musulmanii din Tracia sunt scutiţi de amendă pentru construcţiile fără autorizaţie în procent de 80%. Sinodul Permanent s-a ocupat de amendament în urma unui document pe care cei patru Mitropoliţi din Tracia l-au trimis Preşedintelui Democraţiei, domnul Papouliás, şi Preşedintelui Guvernului Elen, dommnul Lukas Papadímos. Documentul subliniază între altele următoarele:

 „Dacă acest amendament se va pune în aplicare, atunci se pierde orice sentiment al egalităţii în faţa legii şi al guvernării echitabile. Într-o epocă în care puterea partidelor a distrus reputaţia grecului, a scufundat economia într-un adevărat iad, iar poporul într-o sărăcire din ce în ce mai mare şi artificială, în loc de dreptate şi solidaritate socială, conducătorii politici, fac să treacă proiecte de lege are întăresc simţământul nedreptăţii, fără să socotească urmările, şi mai ales într-o regiune sensibilă şi de graniţă, precum Tracia noastră”.

Scrisoarea celor patru Mitropoliţi ai Traciei

Reproducem textul complet al scrisorii:

„Noi, păstorii Sfintelor Mitropolii ale Traciei din zona de graniţă, Mitropolitul Maroniei şi Komotinei, kir Damaschin; Mitropolitul de Didymoteihos, Orestiada şi Souflios, kir Damaschin; Mitropolitul de Xanthi şi Peritheorios, kir Pantelimon, şi Mitropolitul de Alexandroupolis, kir Anthimos, exprimând neliniştea şi dezamăgirea poporului credincios al regiunii noastre, venim astăzi să ne expunem poziţia asupra chestiunii cunoscutului şi nechibzuitului amendament (din cadrul noului Regulament al Construcţiilor) înaintat de Ministrul Supleant al Mediului, Energiei şi Schimbării Climatice, domnul Nikolaos Sifounákis, potrivit căruia imobilele construite fără autorizaţie aparţinând minorităţii musulmane primesc o reducere a amenzii impuse în procent de OPTZECI LA SUTĂ (80%). Referitor la aceasta declarăm următoarele:

2. Mandatul de mai sus a fost votat într-un moment în care majoritatea zdrobitoare a parlamentarilor era absentă din parlament, iar cei care erau prezenţi erau obosiţi… din pricina orei înaintate. Ne întrebăm, dacă asemenea practici onorează parlamentul şi, prin extindere, pe poporul grec. În momente în care poporul nostru are nevoie de promovarea unui noi atitudini morale, diferite, parlamentul arată că nu îşi conştientizează responsabilităţile pentru starea în care a ajuns ţara noastră.

3. Independent, desigur, de respectul faţă de instituţiile parlamentare, acest amendament inadmisibil şi anticonstituţional vine să dărâme tot ce vreme de decenii la rând construim în Tracia de graniţă, regiune care nu cu puţine eforturi a deveni un model al convieţuirii dintre creştini şi musulmani. Dacă acest amendament se va pune în aplicare, atunci se va pierde orice sentiment al egalităţii în faţa legii şi al guvernării echitabile. Într-o epocă în care puterea partidelor a distrus reputaţia grecului, a scufundat economia într-un adevărat iad, iar poporul într-o sărăcire din ce în ce mai mare şi artificială, în loc de dreptate şi solidaritate socială, conducătorii politici, fac să treacă proiecte de lege care întăresc simţământul nedreptăţii, fără să socotească urmările, cu atât mai mult cu cât e vorba de o regiune sensibilă, de graniţă, precum Tracia noastră.

4. De ce, domnule Ministru, presupunând că această măsură este corectă, de ce să se limiteze aplicarea ei doar la Tracia? Dacă această măsură va uşura poporul, de ce să nu se extindă aplicarea ei? De ce, de pildă, să nu fie valabilă pentru toate zonele de graniţă şi greu accesibile ale ţării noastre şi pentru toate imobilele tuturor cetăţenilor greci, indiferent de religie. De ce, cu alte cuvine, întreprindeţi o diferenţiere a Traciei de restul teritoriului elen? Tracia noastră vă este de prisos? Este ceva „exterior” care pretinde un tratament „special”? Am dori să declarăm că prin această luare de poziţie a noastră nu ne amestecăm în treburile Guvernului şi ale Parlamentului şi nu îi nedreptăţim pe conlocuitorii noştri musulmani, alături de care respirăm acelaşi aer, călcăm acelaşi pământ şi împărţim aceiaşi soartă a regiunii noastre de graniţă. Dorim doar să atragem atenţia că pentru buna înţelegere şi pacea în regiune, pentru dezvoltare şi solidaritate, pentru prosperitate şi progres, iniţiative precum aceasta a domnului Ministru bine ar fi să nu se fi luat niciodată. Aşteptând anularea respectivului amendament, ne exprimăm dragostea şi ataşamentul faţă de regiunea noastră, pentru pacea şi prosperitatea căreia ne vom lupta totdeauna cu toate puterile noastre, în pofida acelor factori ai vieţii politice şi sociale care ar dori contrariul.

Cu urări de bine şi preţuire, 

Mitropolitul Maroniei şi Komotinei, kir Damaschin,

Mitropolitul de Didymoteihos, Orestiada şi Souflíos, kir Damaschin,

Mitropolitul de Xanthi şi Peritheorios, kir Pantelimon,

Mitropolitul de Alexandropolis, kir Anthimos.

Mitropolitul Kalavritelor

Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Aigialeía şi Kalavrite, kir Ambrozie, comentând pe data de 5 mai poziţia domnului Sifounákis, a scris următoarele pe pagina lui de internet: „Ceea ce a făcut Domnul Sifounákis este inadmisibil, pentru că, prin amendamentul lui îi nedreptăţeşte pe cetăţenii greci nu doar din regiunea respectivă, ci din întreaga ţară! Aşadar, musulmanii din Grecia sunt privilegiaţii! Mişcă, deci, robule grec, munceşte şi nu vorbi! Rob credul, munceşte, «taci şi plăteşte», aşa ţi-ar fi zis domnul Sifounákis, dacă ai fi fost în faţa lui! Grecia slăvită şi eroică au făcut-o colonie!”.

 Ὀρθόδοξος Τύπος – Presa Ortodoxă – Pentru credinţă! Pentru patrie! Împotriva ereziilor! Împotriva ecumenismului! 52 de ani de 

 

Orthódoxos Týpos, nr. 1928, 25 mai 2012, p. 6

Traducere Mihail Ilie

Reamintire

O nouă lovitură împotriva credinţei creştine din partea Uniunii Europene: AU ELIMINAT SĂRBĂTORILE CREŞTINE DIN CALENDARUL UNIUNII EUROPENE.  Au inclus însă toate sărbătorile Islamului, Iudaismului şi ale altor religii 

  53)  AU ELIMINAT SĂRBĂTORILE CREŞTINE DIN CALENDARUL UNIUNII EUROPENE

                    Au inclus însă toate sărbătorile Islamului, Iudaismului şi ale altor religii

 

  • Printr-o scrisoare adresată Preşedintelui Uniunii Europene, Sinodul Permanent al Bisericii Greciei protestează vehement împotriva eliminării sărbătorilor creştine din calendarul european, semnalând că este de neînţeles să se conteste semnificaţia pe care o are în viaţa cetăţenilor europeni credinţa comună în valorile şi principiile evanghelice.
  • Solicită să se corecteze această greşeală serioasă.
  • Vă prezentăm în întregime această scrisoare a Sinodului Permanent.
  • În timpul răposatului Arhiepiscop al Atenei Hristodul, un reprezentant al lumii evreieşti a declarat că nu se va permite ca Uniunea Europeană să devină „teren creştin”.

 O nouă lovitură împotriva credinţei creştine şi a rădăcinilor creştine [ale Europei] din partea Uniunii Europene care de ani de zile încearcă să echivaleze creştinismul şi învăţătura acestuia cu o filozofie oarecare, provocând o reacţie puternică de protest atât din partea creştinilor ortodocşi, cât şi a celorlalte confesiuni. De data aceasta Uniunea Europeană a pus în circulaţie un calendar care se adresează copiilor şi care prezintă toate sărbătorile Islamului, ale Iudaismului, dar nu face nici o referire la sărbătorile creştine. „Nici măcar la marile sărbători ale creştinătăţii, precum sunt sărbătorile Paştelui şi ale Crăciunului”.

Acţiunea Uniunii Europene nu este întâmplătoare. Este rezultatul presiunilor pe care le-a exercitat recent atât , după cum a dezvăluit Mitropolitul Pireului Serafim, cât şi lumea evreiască în urmă cu câţiva ani. Reprezentantul acesteia declarase la redactarea Constituţiei Europene, când se punea problema menţionării rădăcinilor creştine ale Europei, că Europa nu poate constitui un „teren creştin”. La momentul acestei declaraţii a reprezentantului lumii evreieşti – trăia încă răposatul Arhiepiscop al Atenei Hristodul – au avut loc proteste serioase, chiar şi din partea acelei prese greceşti care în genere este ostilă Bisericii. Astăzi Uniunea Europeană neagă sărbătorile creştinismului, le dispreţuieşte, în schimb însă include sărbătorile Islamului, ale Iudaismului şi ale altor religii, despre sărbătorile creştinismului nepomenind nimic. Această „omitere” dirijată a Uniunii Europene constituie oare un semn prevestitor că, spre exemplu, vacanţa de Paşti a elevilor se va transforma în vacanţa „sărbătorilor Primăverii”, ca în Franţa, şi se va întâmpla să trăim coşmarul ca noi, ortodocşii, să ne trimitem copiii la şcoală în Săptămâna Mare?

         Scrisoarea Sinodului Permanent al Bisericii Greciei către domnul Baruzo

Această „omitere” dirijată a sesizat-o Mitropolitul Kesariei, Daniil, care a propus-o ca temă de discuţie în Sinod. După o discuţie amănunţită, Sfântul Sinod a decis să trimită către Preşedintele Uniunii Europene, domnul Baruzo, următoarea scrisoare:

Sfântul Sinod al Bisericii Greciei a fost neplăcut surprins să afle că prin finanţarea Uniunii Europene a fost editat şi circulă un nou calendar adresat copiilor care enumeră toate sărbătorile Islamului, Hinduismului şi ale altor religii, dar nu se referă la sărbătorile creştine. Acest lucru pune multe semne de întrebare, dat fiind faptul că majoritatea cetăţenilor Uniunii Europene aparţine marilor confesiuni creştine. Cum este posibil ca în cadrul editurilor Uniunii Europene să fie subestimate şi neglijate credinţa şi tradiţia a sute de milioane de europeni? Rolul creştinismului în formarea Europei este indiscutabil. În calendar se menţionează chiar faptul că creştinismul este „un izvor nesecat de informaţii despre Europa”, dar, în ciuda acestei declaraţii, lipseşte orice referire la creştinism. Cum putem pretinde că oferim tineretului o educaţie adecvată despre Uniunea Europeană negând o religie care a contribuit la edificarea Uniunii Europene şi la unitatea acesteia?Religia creştină deţine primul loc printre religiile Europei. Este absurd să se conteste importanţa atât de mare pe care o are în vieţile cetăţenilor europeni credinţa comună în valorile şi principiile evanghelice. Religia creştină, mai mult decât un simplu fapt religios, este şi factorul determinant în formarea istoriei culturale şi a identităţii spirituale pentru majoritatea zdrobitoare a cetăţenilor statelor membre din Uniunea Europeană. În plus, suntem datori să amintim de rădăcinile creştine ale Europei, care sunt consemnate în istorie şi sunt recunoscute de intelectuali europeni de elită, precum Thomas Eliot, Paul Valery şi alţii. De altfel, şi primii fondatori ai Comunităţii Economice Europene de atunci, şi anume Adenauer, Mover, Spaak, de Gasperi şi alţii, şi-au stabilit ca scop clar crearea, pe temeiul principiilor Evangheliei, a unei uniuni paşnice şi democratice de state. Creştinismul, cultura clasică grecească şi de dreptul roman (mai corect bizantino-roman) au fost rezervoarele din care Europa şi-a extras principiile democraţiei, ale statului de drept, ale respectului faţă de persoana umană, ale solidarităţii, ale dreptăţii sociale şi ale toleranţei. Sărbătorile creştine, precum Crăciunul şi Paştele, care lipsesc din calendar, se sărbătoresc în toată Europa de către mulţi oameni, chiar şi necreştini. Suntem siguri că veţi lua măsurile necesare pentru a se îndrepta această serioasă eroare şi că veţi da instrucţiunile adecvate, ca să nu se mai distribuie acest calendar, ci să se tipărească un altul în care să se menţioneze cu claritate şi sărbătorile creştine. Acest lucru va fi în compatibilitate cu articolul 17 al Tratatului de la Lisabona, prin care Uniunea Europeană recunoaşte rolul Bisericilor în societate şi cultură şi cheamă marile comunităţi religioase la dialog continuu şi deschis. Cu această ocazie vă urăm pentru Noul An 2011 sănătate şi reuşită de la Dumnezeu în toate acţiunile dumneavoastră.

Cu deosebită preţuire,

Secretarul-şef,

† Arhim. Markos Vasilakis

 Ὀρθόδοξος Τύπος – Presa Ortodoxă – Pentru credinţă! Pentru patrie! Împotriva ereziilor! Împotriva ecumenismului! 52 de ani de 

Ὀρθόδοξος Τύπος, 28.01.2011, nr. 1864, pp. 1, 7.

Traducere Mihail Ilie

Sursa: Graiul Ortodox

Un comentariu la „VEHEMENTA ISLAMIZARE A EUROPEI”

  1. Islamizarea Europei este un proces ce i-a amploare din pacate pe masura ce trece timpul. Parisul este plin de moschei. Am citit undeva intr-un articol care mi s epare cel mai plauzibil, anume ca masoneria v-a incuraja imigrarea musulmanilor in Europa, cu scopul de descrestina de tot Europa. Poate ca vom ajunge iar la prigoane in cativa ani, la islamizare cu forta.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: