Viaţa veşnică se dobândeşte prin milostenie – Predica Patriarhului României la Duminica a XII-a după Rusalii (Audio, 2011)

Viaţa veşnică se dobândeşte prin milostenie –

Predica Patriarhului României la

Duminica a XII-a după Rusalii

(2011)  

AUDIO

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a rostit astăzi (în Duminica a XII-a după Rusalii) un cuvânt de învăţătură în Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Sfântul Prooroc Daniil şi Cuvioasa Parascheva” din Reşedinţa Patriarhală, în care a subliniat învăţăturile ce reies din pericopa evanghelică: „Pe lângă rugăciune şi viaţă curată, trebuie să arătăm şi milostenie faţă de cei din jur. Mai ales cei ce au bunuri materiale trebuie să ajute din aceste bunuri materiale şi pe cei săraci, necăjiţi sau întristaţi. Prin aceasta vedem că fără milostenie, fără bunătatea inimii şi fără dărnicie, nu poate omul să se desăvârşească, nu se poate asemăna cu Dumnezeu cel Bun şi Milostiv. Mântuitorul Iisus Hristos care simte şi cunoaşte starea spirituală a fiecărui om, a intervenit în viaţa acestui tânăr şi pentru a ne arăta că trebuia o schimbare, căci el avea un idol ascuns şi anume bogăţiile. Evlaviosul zgârcit, care este corect, care împlineşte toate poruncile, care merge la sinagogă cu regularitate, dar nu este darnic. Iată, acesta este tânărul din evanghelia de astăzi”.    (Sursa text: http://www.basilica.ro)

Sursa: http://prediciaudio.wordpress.com/

Un comentariu la „Viaţa veşnică se dobândeşte prin milostenie – Predica Patriarhului României la Duminica a XII-a după Rusalii (Audio, 2011)

  1. Pingback: PELERIN ORTODOX » Episcopul Sebastian al Slatinei şi Romanaţilor: DE LA PĂZIREA PORUNCILOR LA DESĂVÂRŞIRE (PREDICĂ LA DUMINICA A 12-A DUPĂ RUSALII)

Comentariile sunt închise.