Vizita Patriarhului de Ierusalim la Kiev

Vizita Patriarhului de Ierusalim la Kiev

Preafericitul Teofil al III-lea, Patriarh al Ierusalimului şi al întregii Palestine a sosit în ziua de 25 aprilie în Ucraina, conform informaţiilor oferite de site-ul Bisericii Ortodoxe a Ucrainei.

 

Patriarhul Ţării Sfinte a fost invitat în Kiev de către Institutul Drepturilor Omului, al luptei contra extremismului şi xenofobiei, pentru a participa la cea de-a doua Conferinţă inter-religioasă internaţională.  

În 25 aprilie, patriarhul Cetăţii Sfinte s-a întâlnit cu Victor Ianukovici, preşedintele Ucrainei, însoţit de Arhiepiscopul Antonie de Borispol şi de Arhiepiscopul Alexandru de Pereyaslav-Khmelnytskyy.

Apoi, ierarhul ierusalimitean s-a închinat la Lavra Peşterilor din Kiev, unde a prezidat o slujbă de pomenire a Sfinţilor Antonie şi Teodosie.

La sfârşitul slujbei, Arhiepiscopul de Belotzerkov şi de Boguslaw, Înaltpreasfinţitul Mitrofan a salutat pe patriarch din partea Bisericii Ortodoxe a Ucrainei. Tot în această zi, Mitropolitul Vladimir al Ucrainei l-a primit pe patriarh la reşedinţa mitropolitană din Kiev.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://orthodox.org.ua via doxologia.ro

%d blogeri au apreciat: