Vladimir Putin în vizită la Patriarhul Alexandriei şi al întregii Africi

Vladimir Putin în vizită la Patriarhul Alexandriei şi al întregii Africi

 

 

Cu ocazia vizitei oficiale efectuate ieri, 10 februarie, în Egipt, președintele rus, Vladimir Putin, s-a întâlnit cu Sanctitatea Sa Theodoros al II-lea, Papă şi Patriarh al Alexandriei şi al întregii Africi, cu care a purtat discuții privind situația din regiune și despre relațiile bilaterale.

Putin a declarat că speră într-o cooperare de succes a Rusiei cu creștinii din Egipt, în lupta pentru valorile și idealurile morale comune, amintind de tradiția împământenită de secole din Rusia privind buna buna conviețuire a oamenilor de diferite religii.

Sanctitatea Sa, a declarat la rândul său, că va face totul pentru a se asigura că musulmanii și creștinii din Egipt trăiesc în pace, adăugând că eforturi în acest sens sunt făcute și de către Președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi.  

Patriarhul, care este grec, a ținut să-i mulțumească lui Putin și pentru dezvoltarea relațiilor ruso-elene. „Alexis Tsipras, noul Prim-Ministru al Greciei, va iubește”, l-a asigurat Sanctitatea Sa pe președinte.

traducere şi adaptare: Andreea Trandafir pentru http://www.doxologia.ro/actualitate/ortodoxia-lume/patriarhul-alexandriei-al-intregii-africi-primit-vizita-presedintelui-rus
sursa: http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=11826