VOR SĂ-L ADUCĂ ÎNAPOI PE FEREASTRĂ!

CITIŢI ŞI:

Decizie apel a Sinodului Bisericii Greciei privind arestul preventiv al egumenului Efrem

Ieri la pomenirea Sf. Fotie cel Mare, Mitropoliţii Pavlos de Glifada şi Hrisostomos de Messinia şi-au scos cuţitele (video)

Atunci când pana în loc de cerneală se umple cu fiere

Demisia Mitropolitului Hrisostomos de Messinia – Slavă Domnului


* * *


VOR SĂ-L ADUCĂ ÎNAPOI PE FEREASTRĂ!

Duminică, 20 mai 2012

 

Creat de: Ziarul „To paron” / „Prezentul”

Manevre ale diplomaţiei fanariote şi tăcere de peşte în legătură cu întoarcerea Mitropolitului de Messinia în Comisiile de Dialog din noua perioadă sinodală

În Biserică, înlocuirea Mitropolitului de Messinia din Comisia pentru Relaţii inter-ortodoxe şi inter-creştine a fost pusă „la gheaţă”.

În ciuda presiunii pe care au exercitat-o membrii Sfântului Sinod Permanent asupra Arhiepiscopului Ieronim pentru a-l înlocui pe kyr Hrisostom, înlocuirea a întârziat semnificativ.

Arhiereii apreciază că înlocuirea cu întârziere a Mitropolitului de Messinia cu Mitropolitul de Peristerios, după cum hotărâse iniţial Sfântul Sinod, este o manevră bună care deserveşte o anume oportunitate.

„Diplomaţie fanariotă”, spune un mitropolit cu experienţă, foloseşte Arhiepiscopul Ieronim pentru a trece şi de această perioadă sinodală.

Din septembrie, susţine acelaşi ierarh, de când Mitropolitul de Messinia Hrisostom va fi şi membru al Sfântului Sinod Permanent, vor putea să-l … aducă înapoi „cu surle şi cu trâmbiţe” în Comisie, lucru pe care şi-l doreşte cu ardoare (şi se pare că i-a cerut asta Arhiepiscopului) şi Patriarhia Ecumenică.

Vorbind cu colaboratorii săi, Mitropolitul de Peristerios nu se arată interesat să-l înlocuiască pe Mitropolitul de Messinia şi că numirea sa s-a făcut „cu forţa”.

„Slujesc de atâţia ani în atâtea locuri. Am obosit de-acum, nu mă mai interesează”, a spus apropiaţilor săi, întărind scenariul care vizează întoarcerea Mitropolitului de Messinia.

„Planul fanariot”, după cum îl caracterizează unii mitropoliţi, este să se menţină tonul coborât şi să se păstreze o tăcere de peşte.

Se spune chiar că i s-a cerut Mitropolitului de Messinia să nu provoace prin apariţiile sale publice şi cu tezele sale „avangardiste” pe care şi le-a exprimat în trecut despre Biserică şi alţi arhierei.

Aşa cum este, de pildă, confruntarea sa  publică cu hotărârile Sfântului Sinod Permanent referitoare la cazul Efrem [Decizie apel a Sinodului Bisericii Greciei privind arestul preventiv al egumenului Efrem]

care a provocat mânia multor arhierei sau confruntarea sa publică cu Mitropolitul de Glifada în cadrrul conferinţei care a avut loc la Centrul Inter-ortodox al Bisericii de la Mănăstirea Penteli.

Nu este întâmplător, spun anumiţi mitropoliţi, că Mitropolitul de Messinia, chiar dacă continuă să facă turul mitropoliilor, nu a avut parte de o promovare similară din partea anumitor publicaţii şi bloguri care îl promovează, lăsând să se înţeleagă că s-a dat un ordin în acest sens…  

Traducere: https://acvila30.ro/; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.ro], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

%d blogeri au apreciat: