Acasă > BISERICA UCRAINEI, PATRIARHIA ECUMENICĂ > Mitropolitul Onufrie: Încălcarea canoanelor amenință cu o schismă pan-ortodoxă!

Mitropolitul Onufrie: Încălcarea canoanelor amenință cu o schismă pan-ortodoxă!

onufrie

Mitropolitul Onufrie: Încălcarea canoanelor amenință cu o schismă

pan-ortodoxă!

 15 octombrie 2018

Preafericitul Mitropolit Onufrie consideră că ultimele evenimente din viața bisericească poartă în sine o amenințare pentru Ortodoxia mondială.

În seara zilei de 14 octombrie, Preafericitul Mitropolit Onufrie al Kievului și al întregii Ucraine a avertizat credincioșii în legătură cu pericolele pe care le includ ultimele hotărâri ale Fanarului, comunică Departamentul Informativo – educațional al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

 Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a semnalat faptul că sunt oameni care caută să aibă putere asupra credincioşilor. Aceşti oameni vor să fie primii în toate, vor să li se supună aceştia. O astfel de raportare la credinţă şi Biserică poate da naştere la schisme pan-ortodoxe.

 Mitropolitul Onufrie i-a chemat pe toţi cei care nu sunt indiferenţi să se roage, ca cei însetaţi de putere să caute înainte de toate nu voia proprie, ci pe cea a lui Dumnezeu. După cuvintele Întâistătătorului, pe credincioşi îi apără nu armele, ci viaţa conform poruncilor. În aceasta constă frumuseţea, puterea şi bogăţia Ortodoxiei.

 Pe 11 octombrie Sinodul Patriarhiei Constantinopolului a ridicat anatema aruncată asupra conducătorilor BOU PK (Biserica Ortodoxă Ucraineană – Patriarhia Kievului) şi ai BOUA (Biserica Ortodoxă Autonomă a Ucrainei) şi a anunțat reînființarea la Kiev a mitropoliei proprii.  

Traducere: http://acvila30.ro,  sursa: https://spzh.news/ru/news/56651-mitr-onufrij-narushenije-kanona-grozit-vsepravoslavnym-raskolom

 

  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.