Mitropolitul Onufrie: Încălcarea canoanelor amenință cu o schismă pan-ortodoxă!

onufrie

Mitropolitul Onufrie: Încălcarea canoanelor amenință cu o schismă

pan-ortodoxă!

 15 octombrie 2018

Preafericitul Mitropolit Onufrie consideră că ultimele evenimente din viața bisericească poartă în sine o amenințare pentru Ortodoxia mondială.

În seara zilei de 14 octombrie, Preafericitul Mitropolit Onufrie al Kievului și al întregii Ucraine a avertizat credincioșii în legătură cu pericolele pe care le includ ultimele hotărâri ale Fanarului, comunică Departamentul Informativo – educațional al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

 Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a semnalat faptul că sunt oameni care caută să aibă putere asupra credincioşilor. Aceşti oameni vor să fie primii în toate, vor să li se supună aceştia. O astfel de raportare la credinţă şi Biserică poate da naştere la schisme pan-ortodoxe.

 Mitropolitul Onufrie i-a chemat pe toţi cei care nu sunt indiferenţi să se roage, ca cei însetaţi de putere să caute înainte de toate nu voia proprie, ci pe cea a lui Dumnezeu. După cuvintele Întâistătătorului, pe credincioşi îi apără nu armele, ci viaţa conform poruncilor. În aceasta constă frumuseţea, puterea şi bogăţia Ortodoxiei.

 Pe 11 octombrie Sinodul Patriarhiei Constantinopolului a ridicat anatema aruncată asupra conducătorilor BOU PK (Biserica Ortodoxă Ucraineană – Patriarhia Kievului) şi ai BOUA (Biserica Ortodoxă Autonomă a Ucrainei) şi a anunțat reînființarea la Kiev a mitropoliei proprii.  

Traducere: https://acvila30.ro,  sursa: https://spzh.news/ru/news/56651-mitr-onufrij-narushenije-kanona-grozit-vsepravoslavnym-raskolom

 

Un comentariu la „Mitropolitul Onufrie: Încălcarea canoanelor amenință cu o schismă pan-ortodoxă!”

  1. E trist ca IPS Onufrie se raliaza in continuare Moscovei si uita de romanii din Ucraina si Moldova care din vitregia istoriei au fost rupti de la jurisdictiile mama.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: