14 mai 2014, Larisa: VECERNIE CU 7 ARHIEREI ÎN CINSTEA SFÂNTULUI AHILIE (PHOTO, UPDATE CU TRADUCEREA)


VECERNIE CU 7 ARHIEREI ÎN CINSTEA SFÂNTULUI AHILIE

(PHOTO)

larisa-4

 

 

Vecernie arhierească a Sfântului Ahile în Larisa 

  

Miercuri, 14 mai 2014

Larisa | EmiliosPolyghenis

Cu strălucire deosebită a fost oficiată vecernia cu mai multi arhierei în cinstea ocrotitorului Larisei, Sfântul Ahile, miercuri, 14 mai 2014, la care a slujit nou alesul Mitropolit de Kitre, Katerini şi Platamona, kyr  Gheorghe, împreună cu Înaltpreasfinţiţii Mitropoliţi Pantelimon de Veria, Nausa şi Kampania, Ieronim de Mwanza, Macarie de Sidirokastros, Hrisostom de Halkida, Dionisie de Corint şi Preasfinţitul Episcop Teodorit de Nazianz, precum şi cu ierarhul locului, Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Larisa şi Tyrnavos, kyr Ignatie.

O mulţime de credincioşi împreună cu sfinţitul cler al Mitropoliei Larisei şi respectabili clerici, care au venit în număr mare din toate colţurile Eladei, s-au rugat Sfântului Ahile şi s-au închinat la sfintele şi dătătoarele de har moaşte ale lui.

Extrem de emoţionat, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Gheorghe de Kitre, Katerini şi Platamona – întrucât participa pentru prima dată la festivităţi ca episcop în oraşul Larisa – a vorbit despre viaţa şi nevointele Sfântului Ahile.

 „Praznicul de astăzi nu este întâmplător, nici doar decorativ, nici o obligaţie formală. Sărbătoarea de astăzi constituie o expresie a pleromei Bisericii noastre de a cinsti pe sfântul care a întrupat în viaţa sa Patimile şi Învierea Domnului şi de a invoca harul sau”, a spus, printre altele, kyr Gheorghe.

De asemenea, Înaltpreasfinţitul a vorbit despre criza de astăzi subliniind că cea mai profundă criză se ascunde în mintea, voinţa şi conştiinţa omului.

 „Am ajuns ca societate în acel punct extrem al crizei din lume, în care problema se pune ca o dilemă acută: sau va fi salvat sufletul omului şi împreună cu el vor fi salvate toate, sau se va pierde sufletul omului şi împreună cu el se vor pierde toate”, a adăugat Mitropolitul de Kitre.

A subliniat în mod special contribuţia Sfântului Ahile la condamnarea lui Arie în timpul Primului Sinod Ecumenic şi preţuirea pe care o nutrea faţă de persoana lui împăratul Constantin cel Mare şi a invocat rugăciunile şi mijlocirile ocrotitorului Larisei şi păzitorului ei neadormit pentru patria noastră, pentru neamul nostru, pentru copiii noştri, care se neliniştesc pentru viitor, dar şi pentru izbânda în Hristos a tuturor credincioşilor creştini.  

În încheiere, Înaltpreasfinţitul a spus: „În acest moment critic al istoriei, apare o mare ameninţare şi în acelaşi timp o mare oportunitate pentru omenire: omul contemporan este chemat să întâmpine cu curaj adevarata natură a crizei de azi, care este duhovnicească şi morală. Pe deplin conştienţi de responsabilitatea noastră în calitate de creştini suntem datori să transformam orice catastrofa viitoare in prilej de mantuire”.

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright

Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

                                    

larisa-5

larisa-6

lar-5

larisa-7

larisa-8

larisa-9

larisa-10

larisa-11

larisa-12

larisa-13

larisa-14

lar-1

larisa-15

larisa-16

larisa-17

larisa-18 

lar-2

larisa-19

larisa-20

larisa-21

larisa-22

larisa-23

larisa-24

larisa-25

larisa-26

larisa-27

larisa-28

larisa-29

larisa-30

larisa-31

larisa-32

larisa-33

larisa-34

larisa-35

larisa-36

larisa-37

larisa-38

lar-3

lar-4

SAM 4497

0lar-1

0lar-2

0lar-3

0lar-4

0lar-5

0lar-6

0lar-7

0lar-8

0lar-9

0lar-10

0lar-11

0lar-12

0lar-13

0lar-14

0lar-15

0lar-16

0lar-17

0lar-18

0lar-19

0lar-20

0lar-21

0lar-22

0lar-23

 

 

%d blogeri au apreciat: