LITANIE CU MOAŞTELE SFÂNTULUI MUCENIC ISIDOR ÎN HIOS (BISERICA ELADEI) (PHOTO & VIDEO) (update cu traducerea)


LITANIE CU MOAŞTELE SFÂNTULUI MUCENIC ISIDOR ÎN HIOS

(BISERICA ELADEI) (PHOTO & VIDEO)

 

xios-22

 

 

xios-1

xios-2

xios-3

xios-4

xios-5

xios-6

xios-7

xios-8

xios-9

xios-10

xios-11

xios-12

xios-13

xios-14

xios-15

xios-16

xios-17

xios-18

xios-19

xios-20

xios-21

 

Sfântul Isidor, Sfântul nostru

(FOTO+VIDEO)

Miercuri, 14 mai 2014

 

Autor: Pantelis Fykaris, politischios.gr

 

 

În prezenţa Mitropolitului de Serres şi Nigriti, Preacinstit Exarh al întregii Macedonii, kyr Theologos, dar şi a fostului Mitropolit Pantelimon al Belgiei, de origine din Hios, a avut loc în după-amiaza zilei de marţi, pe străzile oraşului Hios o procesiune cu Sfintele Oseminte ale Sfântului Isidor.

 

Măreaţa procesiune, care a început sub escorta Filarmonicii Municipale, dar şi a detaşamentului 96 ADTE (= Comandamentul Superior al Batalioanelor Gărzii Naţionale) de la Catedrala Mitropolitană a Sfinţilor Victor din Hios, s-a îndreptat la început spre chei şi de acolo în Piaţa Vounakiou.

Acolo Mitropolitul de Serres, kyr Theologos, a vorbit despre viaţa şi lucrarea Sfântului Isidor, caracterizând Hios-ul ca fericit, deoarece este locul de martiriu al sfântului, care era de origine din Alexandria Egiptului.

În continuare, kyr Theologos s-a oprit asupra importanţei procesiunilor, subliniind că este vorba de o practică cu profundă importanţă religioasă, iar la final a menţionat:

„Dacă a reuşit aceasta tara să stea dreapta este pentru că au existat modelele din trecut, dar chiar şi recente, care au arătat că este frumos să te jertfeşti pentru idealuri înalte precum Hristos şi Patria. Aceasta este contribuţia Bisericii noastre în cel mai dificil moment pentru patria noastră”, a spus acelaşi.

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

 

 

%d blogeri au apreciat: